torsdag, september 22, 2016

For fuld udblæsning


Jeg ved godt at det er lang tid siden jeg sidst har skrevet noget. Men tiden flyver bare af sted når der er så mange ting at lave. Vi har det alle fire godt efter omstændighederne. Det går op og ned i ethvert familieliv. Så er det udfordringer der er svære og noget det er lettere at overkomme.

Først om mig, jeg er begyndt ude på Arbejdsmarkedscenter Nord, jeg er der 5 timer hver dag i IT-Kommunikations afdeling. Jeg lærer nye ting såsom Excel, wordpress og lign. Formålet med at have mig der, er at se hvor mange timer jeg kan klare at arbejde pr. dag efter jeg har været sygemeldt i et år. Det lidt vanskelige ved at være her er, at når jeg har samtalerne med konsulenterne, siger de at jeg bare skal prøve at søge alt muligt slags arbejde, både det jeg finder interessant, men også det jeg ikke tror at jeg kan magte eller de betingelser for jobbet jeg selv tror at jeg ikke kan opfylde. Men den sang har alle arbejdssøgende hørt rigtig mange gange. Jeg har hørt det mange gange i forskellige versioner, men meningen er det samme, "tag dig sammen". Men de har ikke den rigtige forståelse for at stressen er noget jeg skal leve med hele livet. At de tror "nu er den værste overstået", men det er det ikke. At have et barn med udfordringer er at kroppen og hovedet lever i et konstant alarmberedskab. Man kan aldrig tage det helt roligt. Autismen er ikke noget der går over.

Jeg kan reelt godt varetage en 37 timers arbejdsuge, men med Teo og hans udfordringer, føler jeg og også min mand at vi han ikke skal have så mange timer i børnehaven om dagen. For det påvirker ham, men mere om Teo senere. Så 5 timer om dagen er helt fint til mig. Enden på det her forløb skulle gerne udmunde i en praktikplads. Jeg har ingen idé om hvor, men jeg har sagt at det skal være et sted hvor jeg er i dialog med andre mennesker. Et hej og en farvel om dagen gør mig ensom ude på arbejdsmarkedet. Jeg er et menneske der skal have interaktion med andre hver dag. Da jeg var ude i nyttejobbet i 2 meget lange måneder, hvor jeg ikke snakkede så meget med de andre, fordi det reelt bare var et montagearbejde hvor man passer sit. De andre kunne snakke sammen tværs over bordene, jeg skulle koncentrere mig. Jeg blev faktisk syg af at være på nyttejobbet. Jeg blev ramt af både lungebetændelse og influenza, javist var det efteråret og der bliver jeg altid syg. Men jobbet gjorde mig rigtig syg. Det var ensomt at ikke tale med noget. Til frokostpausen orkede jeg ikke at bruge mine resterede energi på at snakke med dem. Det er noget anderledes på AMC Nord, her laver jeg noget jeg kan se god mening i. Så jeg er forsigtig optimistisk.

Max har det godt, vi forsøger at give ham en hverdag med forskellige aktiviteter med skolen, badminton og kor. Max går lige nu til en samtalegruppe med andre børn på nogenlunde samme alder, hvor de også har søskende med særlige udfordringer. Det er en stor hjælp for ham. Han får sat ord på sine følelser og set, at han ikke er den eneste i verdenen. Allerede efter 1. samtale udtrykte han sine ønsker og tanker omkring det at have en bror som Teo. Max har altid været god til at sætte ord på tingene, men nu får han redskaber til at bedre og mere struktureret sætte ord på hvad det han mangler og tænker på.

Teo, mit lille hjertesmertebarn. Lige nu er han i en periode hvor han tester vores tålmodighed og hvor han har fået en ny personlighed. Han er blevet så stædig. Det giver nogle kampe. Lige nu har han en tendens til at kaste med tingene. Alt hvad han kan få op under sine negle. Vi sætte vores ting rigtig højt oppe og stuen er støvsuget for legetøj, han kan ikke lade være. Han gør det lige fra han kommer hjem til han skal sove. Vi siger nej rigtig mange gange, og det sker nedsmeltninger. Hans børnehave har også observeret de samme ting, så nu gør vi en fælles indsats for at lære ham at det må han ikke. Det er rigtigt hårdt, for det kan tage uger, ja endda måneder med at ændre det. For nu at citere hans kontaktpædagog; "det er autismen for fuld udblæsning". Det kan ikke længere kategoriseres som småbørns opførelse. Han er 4 år og hans autismen slår rigtig hårdt for tiden.

Min mand Palle og hans kammerat Kumaran har virkelig knoklet for at få en hjemmeside op at køre. De har arbejdet i over et år med at indsamle, kategorisere, undersøge, spørge om tilladelse til at benytte dette og hint. Hjemmesiden får premiere den 1. oktober med en reception på Folkestedet fra kl. 13.00. Kom og vær med hvis du/I er i Århus. Det er lidt godt at drikke og spise.


10 kommentarer:

  1. Among the most typical Tutu App trouble that the majority of the Click Here people are facing with Tutu App is that by utilizing the application TuTu Helpers it is not functioning considering.

    SvarSlet
  2. The is an effective and vidmeup.com/ simple to use water conditioning Official Website system that could deal Streak 5600sxt Review with up to grains each gallon.Fleck Water Softener Reviews At the same time, the system could also help Fleck Water Softener reduce the ferrous iron levels in your water.

    SvarSlet

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...