lørdag, december 05, 2015

Den stille brise af et glemt sprogJeg fortalte min mand, at hans mor hørte Teo sige hej. Vi kikkede på hinanden, og blev enige om, at nej, det er bare et tilfælde. Et luftstød fra hans stemme. En farmors indbildte håb. Jeg og manden har stirret os blinde på, at han absolut og sikkert aldrig vil lære at tale, hverken på tegnsprog eller på dansk. For ikke at blive skuffet. For ikke at kræve noget af ham. Men hvorfor egentlig ikke? Han har kunnet det før, og det kan ske igen.

 Men som I ved, så har Teo en særinteresse, han elsker alfabetet og tal. Han bruger gerne lang tid på at skrive bogstaverne i børnehaven, sommetider endda manisk, igen og igen. Herhjemme lægger han alfabetet med køleskabs-magneter og det klarer han ret hurtigt. Han er hurtig og metodisk når vi giver ham små lege og opgaver. Er det noget der er svært, bliver han da ret irriterende, men han vil lære det. Han er lærevillig, suger til sig. Måske er det en katalysator for tilbagevenden af et glemt sprog. Jeg kan ikke lade være med at håbe, bare lidt.

I sidste uge stod der i hans kontaktbog fra hans faste pædagog, at Teo er glad for at se sig selv i spejlet, virkelig se sig selv og studere hvad han gør. Han prøvede på at skære ansigtet. Det er et fremskridt som er utrolig vigtig. Han er også småt begyndt at imitere hvad en anden dreng fra hans stue gør. Det er også ret stort. Blandt andet stod der også i bogen fra den her uge, at med sine små lydfyrværkerier dagligt, højt og tydeligt sagde hej, til sig selv. Og brugte tegnet for "mere" i børnehaven to gange. Et tegn han kunne før hans autisme for alvor slog sine vinger ud over hans sind.

Vi har ikke set noget til det herhjemme, men jeg håber, at jeg eller manden snart ser det, som et uventet bølgeskvulp på et spejlblankt hav. Vi har set dybet i hans øjne.Vi håber.

9 kommentarer:

  1. Dejligt at han gør disse små fremskridt. Han et jo en skøn dreng man ikke kan andet end at blive glad af at se på.

    SvarSlet
  2. I like the post format as you create user engagement in the complete article. It seems round up of all published posts. Thanks for gauging the informative posts.
    http://caramenggugurkankandungan.info/ cara menggugurkan kandungan

    SvarSlet

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...