onsdag, april 15, 2015

Teos billedbog


 Det er kun 8 dage siden Teo startede i børnehaven Skovbo, og vi kan allerede sige, at han har rykket sig på nogle områder. Børnehaven har lavet en bog til Teo, eller rettere sagt til os alle. Hver eneste dag tager de billeder af hvad Teo laver og oplever. Det er en usigelig lettelse i forhold til vuggestuen før. Før blev vi spist af med, at "Teo har haft en fin dag, han har leget og arbejdet lidt med høretræningen", det siger jo intet om hvad han har lært, hvad han kan og hvad hans humør har været. Vuggestuen var ikke gearet til et barn med autisme, og det var til hans egen bedste at han kom over i Skovbo.


 Det er blot nogle stykker af de billeder de tager hen på Skovbo, hvor man kan se at han bare på en dag får meget mere indlæring end ellers i en normal børnehave. Det er korte sessioner a 10-20 minutter flere gange om dagen. Hans pædagog har sagt at han er dygtig til det og kvik i pæren. Selv om vi godt ved at han er kvik, så er det nærmest som at gå på vandet efter at kun hørt negativiteter og alt om hvad han nu ikke kan.


Det der varmer mit hjerte mest, at de andre børn, som selv har en diagnose inden for ASF, de ser ham, anerkender ham og betragter ham som dem selv. De leger med hinanden i det omfang de kan klare, og den anden dreng på billederne er så en af dem der synes at Teo er vildt fascinerende, fordi han går rundt med "radioer" på ørerne. Teos CI'er blinker grønt hele tiden. Børnene tog imod ham uden forbehold inden for deres forståelsesverden. Selvfølgelig er de blevet godt og grundigt forberedt at der vil komme en ny dreng i rød stue. Men jeg kan godt sige, at Teo er ved at lære hvad et kammeratskab betyder. Det er guld det han lærer hos dem.


Teo er ved at øve sig i at aflæse pictogrammer, og han er ved at have godt fat i det. Vi har de mest basale billeder, og det bliver hele tiden udvidet. Vi kan ikke få armene det, så godt som det går. Vi er forberedte på modgang, for det vil komme, men alligevel er vi glade, for Teo er glad.

5 kommentarer:

 1. Hvor er det bare dejlig læsning det her. Dejligt der endelig er kommet den rigtige fokus på Teo

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, en kæmpe sten er faldet fra mit hjerte. Nu kommer han lidt videre.

   Slet
 2. Hvor er det bare helt fantastisk at læse - og som forældre at blive bekræftet i at der er andre der ser hvordan han er...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er dejligt at det bliver taget udgangspunkt i Teo som et menneske, og ikke bare en omvandrende diagnose.

   Slet
 3. Det er rigtig dejligt at læse med og at Teo er kommet til det rette sted og med de gode pædagogiske redskaber til hans videreudvikling.

  SvarSlet

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...