mandag, januar 12, 2015

Når tungsindet tåger og overvælder


Lige nu er Teo i gang med en omfattende udredning hos BUC (Børne- og ungdomspsykiateringen) og det vil vare hele ugen. Det er lidt hårdt, for han er ikke helt på toppen (småsyg) og så bliver han analyseret grundigt af en læge med speciale i autisme/udviklingsforstyrrelse. De laver psykologiske tests og også en almindelig lægeundersøgelse. Det hele bliver optaget på videoen, og bliver så gransket bagefter af de professionelle. Og ja, så får han en diagnose. En midlertidig diagnose, fordi det kan ændre sig flere gange i hans opvækst, og ja måske endda få nogle symptomer som er svære at slås med. Jeg har læst en masse, og det er ret barsk læsning første gang man slår det op på nettet, og det går ind i hjertekulen på en, især når det er ens egen unge. Jeg går gerne på den kinesiske mur baglæns, nøgen, hvis han kunne slippe, men sådan er det jo ikke. Men man udvikler en filter efterhånden og finder kilder som er troværdige og så satser jeg på, at jeg kan spørge BUC om alt. 
Ud fra hvad jeg har læst mig frem til, er det med stor sandsynlighed at han er infantil autist og det gør ham psykisk sårbar. Det kan overvælde mig, og nok også min mand, hvad så med hans sprog? Hans fremtid? Hvor skal han være? Hvor er hans plads i livet? Og sidst og ikke mindst, hvorfor ham?

"Tusinde farver" af Rasmus Seebach hjælper lidt på tungsindet. For jeg vil gøre alt for at slå vinduerne og dørene op for lidt solskin i hans sind. Jeg håber at du vil hjælpe ham og andre psykiske sårbare.


3 kommentarer:

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...