lørdag, december 27, 2014

Bøger for børn


I lang tid har jeg ikke læst højt for Max, fordi jeg ofte er mere træt end godt er, og Max havde en vane for at afbryde flere gange midt i læsningen for at spørge detaljeret at jeg mistede overblikket i højtlæsningen. Men nu syntes jeg at det er på tide.

Nu er vi gået i gang med "Drengen med sølvhjelmen" af Hanne Kvist, og den vil jeg gerne anbefale til jer med børn fra 7 år og opefter. Det handler ganske enkelt om at en dreng leder efter sin lillesøster, som deres forældre har solgt. Lillesøsteren er et specielt barn, og det er fordi hun har vinger. Drengen mener at han ikke kan undvære hende, og hun ham. Men rejsen han tager på er farefuld, og undervejs i historien møder drengen mange forskellige mennesker, der alle har en historie at fortælle og noget der gør dem anderledes. Og dermed ikke er ligesom "normalen" i samfundet.

Historien har en morale, og selv om Max godt ved, at børn ikke fødes med vinger, men at lillesøseren er anderledes end andre og dermed ikke accepteret i samfundet. Han er begyndt at tænke metaforisk uden egentlig at kende begrebet. Han koblede straks Teo ind i historien om lillesøsteren. Vi er nået til 3. kapitel i bogen, og den har en god længde til at strække sig over en uge.

Bogen havde jeg i forvejen, da det var en del af kompendiet i lærerfaget dansk dengang på seminariet. Men kan lånes på alle landes biblioteker.

Den er i øvrigt filmastiseret og hedder "Der var engang en dreng".

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...