tirsdag, august 12, 2014

O Captain! My Captain!

En stjerne på jorden er slukket og taget på en rejse op til det natteblå himmelhælving. Jeg håber du fandt fred, da du valgte at forlade os. Du efterlod et usletteligt indtryk hos millioner. Du berigede mit filmunivers, udvide min horisont, fik mig til at græde så hjertet var blottet, til at le så jeg ikke kunne få vejret og til at reflektere så jeg forundres af det omfang du satte i gang hos mig. Jeg vil aldrig glemme "Good morning Vietnam", "Døde Poeters klub", "Jumanji", "Mrs Doubtfire", "Peter Pan", "Patch Adams", "Verden ifølge Garp"  og mange flere film.

Til ære for en af mine filmhelte, den fulde længde af Walt Whitmans "O Captain! My Captain!". Det er egentlig en digt tilegnet Abraham Lincoln. Men i denne her digt, er det helt og holdet Robin Williams, hav hans fremførelse, stemme og bevægelser fra "Døde Poeters klub" i jeres sind når i læser denne. Hvil i fred, min fjerne ven på lærredet. 
O Captain! My Captain! our fearful trip is done; The ship has weather'd every rack, the prize we sought is won; The port is near, the bells I hear, the people all exulting, While follow eyes the steady keel, the vessel grim and daring:
But O heart! heart! heart!
O the bleeding drops of red,
Where on the deck my Captain lies,
Fallen cold and dead.
O Captain! My Captain! rise up and hear the bells; Rise up—for you the flag is flung—for you the bugle trills; For you bouquets and ribbon'd wreaths—for you the shores a-crowding; For you they call, the swaying mass, their eager faces turning;
Here captain! dear father!
This arm beneath your head;
It is some dream that on the deck,
You've fallen cold and dead.
My Captain does not answer, his lips are pale and still; My father does not feel my arm, he has no pulse nor will; The ship is anchor'd safe and sound, its voyage closed and done; From fearful trip, the victor ship, comes in with object won;
Exult, O shores, and ring, O bells!
But I, with mournful tread,
Walk the deck my captain lies,
Fallen cold and dead.

1 kommentar:

  1. Jeg var chockeret da jeg hørte at han er død.. jeg vil savne hans humor and vanvid som morede mig gennem min barndom og puberet. jeg vil ikke glemme disse film han var i.
    Kan huske jeg skrev en stil om Mrs Doubtfire. har vist stadig den. heh.
    mand jeg vil savne ham. så den del du fremlagte.. passer fint til ham. må han find den fred han ikke fik i livet.

    John.

    SvarSlet

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...