tirsdag, januar 21, 2014

Giv mig lov til at være ked af det

At lære et barn et eller an det form for sprog burde være sjovt for både barnet og forældrene. Der kommer mange sjove sprogfinurligheder ud af det, og det er fantastisk at se et lille barn lære noget nyt. Sådan var det med Max. Både på dansk tegnsprog og på dansk.
 
Med Teo er der nogle helt nye udfordringer, han er snart 19 måneder og kan kun selv 2 tegn og et ord der nok hen i den retning betyder ae ae, men vi er ikke sikker endnu. Før I tænker at nogle børn er senere om at lære sprog og bedre til det kropsligt, så meget vil jeg godt give jer ret i. Teo er motorisk dygtig for en på hans alder og hans finmotorik er ret godt.
 
Men! Han vil så gerne kommunikere, han bliver så frustrerende når hans budskab ikke går igennem til os, og vi bliver også frustrerende over at ikke kunne forstå ham til sidst. Det er som en mur der forhindrer ham at knække sprogkoden. Vi står på hver sin side af muren og vil det samme, men det er som om et eller andet stopper ham. Han reagerer kropsligt. Vildt og voldsomt.
 
Så når nogen siger for 117 gang, at han skal nok lære det, at vi skal være positive og at det helt sikkert lykkes med så dygtige og kloge forældre, så skriger jeg indvendigt. Selvfølgelig lærer han det, men det er satme en hård nyser at gå igennem. Giv mig lov til at være ked af det lige nu i det øjeblik at han ikke får de succeser hans bror selv har oplevet ret hurtigt. Det gør ondt på hans far og mig, at han er så frustrerende at han skriger efter at blive forstået.
 
Man tænker, hvad pokker man gør anderledes i forhold til det første barn, men ret faktisk ingenting, denne gang må vi bare arbejde hårdere, men lad os være lidt skuffet engang imellem, be om?

3 kommentarer:

  1. Helle Christiansentirsdag, januar 28, 2014

    Jeg kunne genkende den situation, som du beskrev med sproget. Det havde jeg oplevet det samme med mit nr. 2 barn, med sprog og motorisk. Helt præcis som du fortalte her, vi var også bekymret for vores datter. Selv om flest sagde til os, at det skal nok komme, barnet er jo forskellige bla bla bla. Alligevel ønskede jeg at gøre noget, jeg snakkede med børnehaven om sproget osv, fordi datteren var faktisk sur, vred, frustrerte i en periode pga. både vi og personalerne havde svært ved at forstå om hvad ønskede hun det. Vi blev enige om, at en af personalerne brugte ca. halv time alene med datteren med lege, tegnsprog, snakke sammen og det har hjulpet så meget. Datteren er den type, som vil kun gøre på kort tid, hun har ingen tålmodig at lege med en ting så længe - Om Teos børnehaven kan hjælpe lidt med?

    Selvfølgelig I har lov til at være ked af det :) Knus og håber at det sker noget snart :)

    SvarSlet

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...