søndag, oktober 06, 2013

Saltede fristelser fra den nordatlanske, smukke ø 
Vi elsker salt til maden når det kræves. Vi er vild med gode salte, og vi får inden imellem en god forsyning af salte fra Svendborg af. Vi er nogle forkælede feinschmeckere herhjemme. Så da jeg og Anette under Food Festival i Aarhus fik mulighed for at teste ægte, islandske havsalt, var vi ikke sen til at gribe chancen. Så da lejligheden endelig bød på en lækker oksesteg en hel almindelig torsdag, skulle den med lakridsen afprøves. 
 

Det er en spændende eksperiment, oksestegen brunes, gnides i peber og lakridssalten, en god Alé hældes ud i faden og så på med de grøntsager man nu har hjemme. Husk at tomaterne skal prikkes lidt inden de kommes i ovnen, ellers bliver der splattertomatsuppe i indersiden af ovnen.


Den smagte lige så godt som det ser ud til at være. Lakridssalten efterlod en sødme over det godt saltede oksesteg. Det lettede lidt på den tunge kød som oksestegen godt kan blive hvis den har stået for længe.


Jeg overholdt bestemt ikke de ti kostråd den dag, min kødkvote er for længst overskredet midt på ugen. Men det skal være plads til den slags synd engang imellem.

 
Foruden for "almindelig" havsalt, findes der med 4 smagsvarianter. Lakridsen, arktisk timian, roget birk og så lava. Selv om saltværket er islandsk, så var der faktisk en dansk konge i 17 hundredetallet der fik den idé at bygge et saltværk nær Reykjavik. Til forskel fra andre saltværke i Norden havde man ikke træer på Island, og derfor ikke kunne ryge saltet. Hvad gjorde man så? Man brugte simpelthen de nærliggende geysere som energikilde. Geyserens varme vand (209 grader) opvarmer havsaltet der hentes direkte fra havet, ufilteret. Metoden er stadig det samme i dag over 300 år senere. Og kan læses direkte på deres hjemmeside her. Historiens originalitet gør det spændende at spise saltet. I dag har vi stort behov for at kende fødevarens historie og oprindelse.
 
Saltene kan købes via deres hjemmeside og i større velassorterede supermarkeder.
 
 
 
Sponsoreret indlæg:
For en god ordens skyld - varen er ikke købt, men
fået foræret til brug af en anmeldelse til bloggen.
Meningen er helt min egen.

1 kommentar:

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...