søndag, marts 10, 2013

At være pårørende...

Med min egen fars hospitalindlæggelse sætter der mange tanker i perspektiv for mig. At være pårørende til en syg, det tapper på ens kræfter. Det gør det i hvertfald for min mor. Hun prøver at finde åndehuller via sit arbejde, sine børn, børnebørn og ikke mindst bare ved at glo på noget så banalt som X-Factor. Men min mor har et følsomt sind, et glad sind, men følsomt. Noget jeg og min bror har drillet hende kærligt med da vi var børn. Men sådan er hun, uden filter. Et vindue ind til hendes tanker.
 
Jeg prøver at fortrænge det lidt med en travl hverdag som småbørnsmor, men indimellem er der noget der puster smertesammentrækninger i mit sind. Min far lider. Han har ondt. Både fysisk og ikke mindst psykisk. Men det ser godt ud, han bliver rask. Ganske langsomt. Vi håber at han vender tilbage og bliver sig selv igen på en eller anden måde. Men det er der, dødens ånddrag i nakken. For det værste kunne være sket og ganske uventet. At min far ville dø. Det gør han jo en dag, men når man er ung, er forældrene det også for det meste. Ung. Men livet vil det jo anderledes. En dag er de ikke her mere, og det skal man se i øjnene. Så er man de ældste i familien.
 
At være pårørende og at miste - det ved min gode veninde om noget hvordan det er. Læs hendes blog, start med "bag om siden" og begynd fra begyndelsen.
 
"Wow, det her går stærkt. Jeg kan knapt nå blinke med øjnene før tingene forværres. Far har tabt sig endnu mere, mens kræften den spreder sig. Der er ny knude. Det er virkeligt dårligt nyt. Hvordan i alverden skal far kunne klare det her. Hvordan i alverden skal jeg komme igennem, de her bulletiner af dårlige nyheder. Det går jo ræsende stærkt. Når slet ikke at trække vejret."3 kommentarer:

 1. puha - hårerne rejser sig i nakken!

  God bedring til din far!

  SvarSlet
 2. God bedring til din far. uha. ikke rart.
  john

  SvarSlet
 3. Sødt skrevet elisa...
  Tak skal i have.
  Lissi

  SvarSlet

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...