torsdag, januar 10, 2013

Hvad læser du for tiden?


Det er ingen hemmelighed, at jeg er en stor krimi-elsker, og læser stakkevis af bøger fra den genre. Jeg er hoppet med på Jussi-bølgen, og er nu igang med første del af Afdelingen Q, "Kvinden i buret". Det lover rigtigt godt, og jeg forstår godt at forfatteren er blev hædret med det ene og den anden pris. Jeg er vild med skrivestilen. Så jeg glæder mig til at læse mere af serien. Foreløbigt har jeg foruden den første, også "Fasandræberne" og "Flaskepost fra P".

Jeg er vældig interesseret i urban farming, der er egentlig ikke et ord for det på dansk, men det nærmeste på være "byfarmer" eller "cityfarmer". Det er en verdensomspændt bevægelse hvor man tager fokus på konsekvensen af den globale opvarmning, ressource- og madspild. Jeg har altid været fortvivlet over at man pakker alt ind i emballage, specielt plastik og andre materialer af polyten alt lige fra simple hverdagsting til mad. Så tanken om at dyrke egen mad tiltaler mig meget. Vi skal som I ved flytte til et rækkehus, hvor vi får varme fra et solcelle-anlæg, automatisk udluftning og varmtvandstank. Så jeg kan lige så godt føre det videre til at kunne dyrke egen mad i en eller anden form. Men jeg har brug for at læse en masse om det, specielt om nyttehavebrug. Signe Wenneberg har skrevet en slags ABC bog om urban farming, og jeg er godt i gang med den. Vældig spændende. Jeg drømmer om at jeg har en flot nyttehave på mine få kvm2 udenfor, og jeg bare skal gå ud og hente urter, salater og andet uden at maden har rejst tusinder af kilometer væk, brugt en kæmpe mængde fossilt brændstof, pakket ind i plastik der er 100 år om at nedbrydes. Jeg er ikke min fars datter for ingenting, min far har i min barndom dyrket alt mad og havde en kæmpe køkkenhave med alt muligt. Så jeg håber at min fars grønne fingre er gået igen i mig.

4 kommentarer:

 1. I kan købe jer et drivhusereol hvor i kan have en del i og så findes der også nogle jordbær potter i kan plante jordbær i.. og måske ku i få plads til et æbletræ også?!

  SvarSlet
 2. Har skam også tænkt noget i den retning. Vil gerne have tomater også. Doug vil have en sommerfuglbusk, og det er en god idé. Det tiltrækker bier og sommerfugle. så er der også gang i bestøvning.

  SvarSlet
 3. Jeg læser meget blandet, og det er om sundhed, træning og kogebøger.

  Hvis du gerne vil spare lidt, kan du melde dig ind i gyldedaldbogklub.dk - de har mange krimibøger for en pæn pris og indimellem er der noget at spare :-)

  SvarSlet
 4. Jeg elsker virkelig også Jussi Alder Olsens krimier, de er virkelig gode :)

  Elsker forresten din blog, tjek min blog ud hvis du har lyst.
  www.fashion-and-stuff-like-that.blogspot.com

  SvarSlet

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...