søndag, december 30, 2012

HPV-vaccinen for alle

I kølvandet på en kendt skuespillerindes død er der dukket debat op om  af HPV-vaccinen. Jeg er for at man giver vaccinen fri for dem der ønsker det. Det gælder også til drenge/mænd. Jeg ville selv gerne vaccineres mod HPV, for jeg tror på forbyggelse, også selv om jeg er seksuelt aktivt og er over 30 år. Men man skal huske på at vaccinen ikke beskytter mod alle slags HPV virusser, så vidt jeg har forstået beskytter det mod 3 typer, og der er over 120 forskellige slags virusser. Men det er disse 3 typer der skaber celleforandringer, kønsvorter og kræft. Så vaccinen beskytter ikke 100%, men stadig bedre end hvis man slet ikke bliver vaccineret. Men det mener jeg er et valg man selv har lov til at vælge.
 
Jeg har en veninde, der blev smittet med HPV og fik celleforandringer, men heldigvis fik hun en god og effektiv behandling, så det ikke udviklede sig til noget værre. Men så heldig var Mira Wanting ikke. Fordi de begge var over 30 år, og de ikke fik tilbudt gratis vaccine.
 
Kan drenge blive smittet? Ja, såmænd! Man anslår at hver 3. dreng/mand der får/fik kræft kommer fra HPV virussen, det er da bekymrende tal. Så ja, det er en rigtig god grund til at advokere for gratis vaccine til alle statsborgere. Det er ikke tal jeg sidder og opfinder, så jeg henviser til hjemmesiden her
 
Mine drenge har lige så meget ret til at blive vaccineret som pigerne. Støt initiativet via Facebook her.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...