søndag, december 16, 2012

Dagens lækkerier


 
At bage herhjemme skal ikke være svært, og derfor følger jeg enkle, men gode opskrifter. Denne kan jeg ikke lige huske hvorfra jeg har set den. Måske i skolekøkkenet eller ligende.
 
Brunkager
 
150 gram smør
1 dl sirup
150 gram brun farin
 
2 stk kanel
3/4 tsk nelikker
2 tsk natron
 
1 æg
 
550 gram mel
 
 
Smørret, siruppen og farinen smeltes for lav varme.
 
Krydderierne og natronen blandes godt for sig selv og hældes op i smør/sirup/farin massen
 
Det hele skal køles af og siden komme 1 æg i - det hele piskes godt.
 
Derefter hælde 550 gram mel i lidt ad gangen til dejen ser fornuftig ud. Enten i køkkenmaskinen med lav hastighed eller æltes på gammeldags manér. Dejen deles i to og komme i hvert sit plastikposer, de gennemsigtige og i stor størrelse. Derefter skal der gang i kagerullen og rulles ud i den tykkelse man vil have. I stedet for at svine bordet til med mel og dej, kan det jo rulles i posen og siden klippe plastikken af.
 
Jeg lader dejen være mellem 1/2 - 1 cm tyk og udstikkes i de ønskede figurer. Kun 5-7 min i ovnen på 190 grader, afhængig af om ovnen er almindelig/varmluft.
 
Pyntes med glasur efter ønske.
 
Voilá!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...