torsdag, oktober 11, 2012

Sociale media afhængighed

Jeg læste en artikel i Politiken, hvor en professor udtalte at der stort set er ingen forskel på en alkoholiker og en der er afhængig af sociale media såsom facebook, twitter og lign. Det fik mig til at se indad mig selv og hvordan jeg er som bruger af social media. Jeg må indrømme at det ret faktisk er et skrækkeligt syn. Jeg facebooker, blogger, instagrammer og hvad ved jeg.
 
Jeg er dybt afhængig af f.eks. facebook og at læse blogs. Det optager så mange timer om dagen jeg kunne have brugt på familien og hjemmet. Noget af det første jeg gør er at tjekke facebook om morgen, selv om det kun er 5-10 minutter ad gangen, men det er jo samlet set mange gange om dagen jeg "lige tjekker ind" og nogle gange når begge drenge er i seng og der intet er i tvet, så kan jeg godt bruge en time eller mere på facebook alene. Hvorfor er det egentlig så vigtigt for mig at være online? Jeg tilhører i forvejen et sprogligt minioritet som ikke ligefrem overrender hinanden hver dag, ikke i Århus i hvertfald. Så er det måske derfor jeg føler at jeg er mest social på facebook, for at føle det "landsby-agtig fornemmelse" hvor man kommer hinanden ved, og følger med hvad der sker rundt omkring.
 
Det har også givet mig en noget klarere billede af hvorfor flere i min aldersgruppe bor i Horsens og Hedensted. Det giver et fællesskabsfølelse, og endda med levende mennesker. En landsby-følelse. Ikke blot fordi de arbejder lige i nærheden. De er også mindst på facebook, har jeg lagt mærke til. Det er min personlige ressarch. Så samtidigt med at jeg er meget online, tænker jeg også meget på at lade være og at skære ned. Det er nu drengene er så små, og det sker ikke igen. Jeg mener at man godt kan pleje ens relationer uden at være på facebook kontant. Jeg har kontoer overalt på det sociale media netværk, og mere end halvdelen bruger jeg ikke eller ret lidt, så jeg ved faktisk ikke hvorfor jeg har den ene og den anden konto. Det er på tide med en oprydning.
 
Jeg vil være mere nærværende, være i nuet for mine børn, og der er hyldemeter af gode bøger jeg endnu ikke har læst, håndarbejdsprojekter der venter og menneskelig omsorg at give af. Vi ses online, bare ikke så tit.
 
Over and out.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...