mandag, oktober 15, 2012

Fælles ansvar

Som mor er det mit og min mands ansvar at sikre sig at vores drenge er rustet til at færdes ud i den noget barske verden som børnehaver, skoler osv. tit er. Det er vores ansvar at sikre at vores drenge er fornuftige, gode og rare ved sine medmennesker. For vi tror på god karma. Det man er ved andre, får man tifold tilbage. Men nettet er en overset gråzone for mange forældre, for forældre færdes ikke der hvor deres børn gør. Der skal være plads til at børn får deres eget frirum på nettet, men man skal alligevel være obs på hvad der sker på diverse netforas. Det er vores fælles ansvar at sørge for god netetik blandt børn, unge og også voksne.
Fie Laursen er en ung blogger der selv har prøvet at blive mobbet i sådan en omfang at der nærmest er uhyggeligt. Der er oprettet sites på Facebook der gøres nar ad hende og sviner hende til, fordi hun turde stå frem og sige at hun bliver mobbet. Fie Laursen er en ganske almindelig, glad pige der elsker mode og egentlig bare er et positivt væsen. Jeg har meget svært ved at forstå, hvorfor der findes unge der bruger deres krudt på at prøve at pille hende ned. Unge i dag burde være de første til at hylde og fremhæve dem der tør stikke ud eller gøre noget helt anderledes, men janteloven er stadig meget fremherskende og især på nettet. Det er meget grimt at se på. Mobningen i skolegården er vokset proportionelt med nettet er kommet til, især på de sociale medier.
Det er vores fælles ansvar at sørge for at forhindre det slags, støt Fies facebook side her Stop Mobning Nu. Det kan ikke gå for stærkt.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...