lørdag, september 01, 2012

Hvad jeg har erfaret...

Af at være mor til to.

At man ikke kommer til at sidde på en café og cafelatter det med en lille bebs en par gange om ugen. Det er ikke muligt tidsmæssigt og økonomisk set dyrt. For der er mange hipstermødre der ligner en million i stramme før-graviditet-jeans og satintoppe og hvis baby bare ligger og bobler i deres barnevogne. Der kan jeg ikke være med, jeg har bukser med røv på, muligvis en gylpeplettet bluse, en par flade sneakers og så har jeg to torpedobabser som skal tømmes en vis antal gange om dagen, og de er ikke så handy at betjene, for jeg kan ikke knappe babyen på dutten med den ene arm og sidde rank på en stol. Jeg forlanger ammepuden og en god sofa man kan slænge på.

At man lærer at ignorere "onde øjne" fra ammemafiaen, når jeg lystigt hælder en briket modermælksersatning i sutteflasken. Hell no, min dreng skal heller være mæt og glad end knaldrød i hovedet og sulten mens babsedutter er "rå" efter at blive ammet hårdhærdet i laaang tid. Hatten af for dem der har nok mælk og har lyst til at amme i lang tid. Been there. Done that! Ammede Max til han var halvandet år. Han kunne både tale, gå og havde tænder. Så sagde vi også stop.

Århusianske caféer er overvurderet, for mange hipsters, sure tjenere, umagelige stole og horrible priser. Salling rocks! Der er både en ammestue, puslepladser, brede gange til barnevogne, sød personale og så må man sidde der i tiiiiimer uden at få sarkastiske kommentarer og hønserøvemunde fra personalet. Alderssegmentet er høj, sådan cirka i bedsteforældrealderen, men der er mange ihhh og nåååå over min baby, så er jeg tilfreds.

At det ikke kan betale sig at babyens tøj koster mere end mit tøj og sko tilsammen. Dyre mærker er lækre, og jeg shopper gerne brugt eller til gode rabatter. Men en body fra H&M er fin. Babyer vokser lynhurtigt, så en Småfolkbody kan kun bruges en vist antal gange før den er for lille.

Selv om din barnevogn fylder en del på vejen, så hav respekt for dine medmennesker og smil, så når man langt i hverdagen.

De projekter du havde i tankerne før bebsen kom, de tager tid. Så hav tålmodighed. Vær kreativ på andre tidspunkter, bøgerne kan vente, de står stadig på din hylde når ungen kommer i vuggeren og du er mindre tåget i hovedet. Sov når du kan, når bebsen bliver en tumling kan nattehelvedet får en hel ny drejning!

Lad nu faren klæde babyen på, pyt om det ikke matcher. Vær vis på at enhver af kvindekøn med det samme kan se at det er faren der har klædt prinsen/prinsessen på.

Lille skat, puttegøj, bettefis osv. sig de slags mens bebsen er små, men husk at sig deres eget navn. Max troede at han også hed lille skat i laaaang tid. Siger jeg lille skat i dag til min snart 5 årig, så har vi en længere diskussion om at han i hvertfald ikke er LILLE men STOR! Det trækker tænder ud. Så husk at sige deres navn.

Tørshampoo er en god investering. Farv dine bryn og øjenvipper, for mascara bliver ikke brugt så flittigt. ikke hos mig.

Det nytter ikke at være blufærdig. Drengene får lov til at se os splitterravende nøgen også mens vi laver noget (altså tisse og såén) ude på toilettet.

Lær jeres CODA børn at pege diskret på folket og snak på tegnsprog (uden stemme!) Så kan man bedre forklare hvorfor onkel Åge har en vom og at damen har en stor røv.1 kommentar:

  1. AMEN!!!

    Det er sååå anderledes at være 2 gangsmor. Med Liva gik jeg jævnligt ture nede i byen, med Rosa, not so much! Og jeg har nydt bare at være hjemme.

    SvarSlet

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...