mandag, februar 20, 2012

Jungleloven i børnehøjden

I enhver børehavestue er der altid en eller to der er lidt af en bølle eller har et meget frembrusende adfærd. Sådan er Max ikke. Han vil gerne være gode venner med alle, og at alle skal kunne lide ham. Max er lidt følsom. Jeg og hans far prøver at lære ham at stå ved sig selv, at være sig selv. At det er okay at sige at det der vil jeg ikke være med til. Men det er altid en eller anden dreng (som regel) der overruler ham. Som den løvemor jeg er, har jeg mest lyst til at tage den dreng under armen og placere ham i et andet rum, væk fra mit afkom. Det er ikke min pligt at opdrage på andres børn, og når de lidt mere vilde drenge står frem over for Max, kribler det i mig for at stille mig foran ham som et forsvarsværk. Men Max skal lære at indgå i et socialt samspil med andre børn og kunne med ord pacificere det der virker truende uden at give køb på sig selv. Som regel afprøver drengene bare hinanden, føle hinanden lidt på tænderne og pisser sikkert også et par territorier af. Det er for sig også ok og ganske normalt. Jeg håber med tiden at Max lærer at tage det med et smil og være i stand til at give igen på lige fod. Men han skal have lov til at udvikle sig i det tempo han gerne vil, han er ikke til voldsomme lege og opsøger ikke konflikter. Ham skal der være plads til blandt vilde drenge og artige piger.

3 kommentarer:

  1. hehe..Sådan er Oskar også. Hellere være det end en af de bølle-drenge! ;)

    SvarSlet
  2. Det er som om du sidder og beskriver Emil.
    Heidi

    SvarSlet

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...