mandag, november 07, 2011

At være psykisk sårbar

Et af de emner der interesserer mig meget er socialpsykiatrien, fordi både Doug og jeg har nogle venner der er psykisk sårbar på en eller anden måde i form af blandt andet depression, social angst, ADHD, spiseforstyrrelser og lign. At være psykisk sårbar er omgærdet af tabuer og skamfølelsen for de ramte, og også for deres pårørende. Derfor er det vigtigt at pårørende skal anerkendes for deres indsats og have støtte i form af gratis psykologhjælp, og at den psykiske syge skal have løbende hjælp og støtte både fra de professionelle og fra pårørende.

Hvis du er ven med en der er psykisk sårbar, er det vigtigt at du anerkender vennen som et helt menneske, og ikke ser problemet i stedet for vennen. Selvfølgelig skal man være lyttende og være der, hvis vennen har behov for det, men vær ikke bange for at fortælle om dit liv og evt. dine egne problemer i det omfang den psykiske sårbare kan rumme.

Som ven lærer jeg stadig at begå mig i dete noget anderledes univers, og jeg er glad for at de også lader mig være deres ven, med alt der dertil medfører af glæde og sorger.

Du kan læse mere i linket her og her.

3 kommentarer:

 1. Hvor har du dog ret - et godt og meget relevant indlæg! Tak for det
  Kh Karen

  SvarSlet
 2. Sandt nok.
  Alle er psykisk sårbar på den ene eller anden måde. Det kan være svært en gang i mellem.. men man skal sgu være der for sine venner.

  John.

  SvarSlet
 3. Jeg er een af dem der er psykisk sårbar men... jeg er også så HELDIG at være ven med Elisa ,med det store varme hjerte.
  Heldig.. fordi hun har de holdninger hun har og det kommer mig tilgode. Tak Elisa !

  Knus
  MetteI

  SvarSlet

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...