søndag, oktober 23, 2011

Kunstsøndag

Erik Heide stiftede jeg bekendtskab med da jeg havde billedkunst som fag på seminariet, og det var et rent tilfælde at det lige blev ham. Det drejede sig om fugl med guldæble som figurerer lige udenfor The Body Shop på Søndergade, og den har stået der lige så længe jeg kan huske Århus Strøget. Jeg ville finde ud af hvem der havde lavet den, og det har Erik Heide så.Han er morsinger, autodidakt billedhugger, kunstmaleruddannet og mest kendt for at lave udsmykninger i kirker rundt omkring i Jylland, blandt andet altertavlen i Møllevangskirken som Max er døbt ved, samt statuer og monumenter rund omkring i Danmark. Han bruger en moderne formsprog til at fortolke de kristne budskaber og symboler. Jeg er rimelig sikker på at der er værker af Erik Heide i netop din by.

Altertavlen ved Møllevangskirken, moderne formsprog kan ses ved at man ikke ser en typisk Jesusfigur, men naglefastet hænder og fødder, samt tjørnekrans.

 Han har en svag lighed med Karl Marx eller en jødisk rabbi. Han er i øvrigt fætter til Søren Ryge Petersen (DR's mangårig havemand og forfatter) og Preben Heide (fra programmet "Provinsen" og "Landet rundt") Erik lever stadig, 77 år er han i dag.

Erik Heide ved en af sine mere kendte værker - Ishavetskrans

13 kommentarer:

 1. Wow. så det er ham som lavede den fugl med æblen. Han lyder som en spændende person. :)

  John

  SvarSlet
 2. Sjovt - den fugl har jeg set 1000 gange før. Fint med lidt baggrundshistorie ;)

  SvarSlet
 3. og googler man "Erik Heide - Claus Dalby - mit haveliv" ses en del flotte billeder fra ægteparret smukke have og de er osse med i Claus dalby´s bog Drivhusdrømme
  Her ser man helt klart den smukke kunsteriske åre i havens opbygning

  SvarSlet
 4. Tak for lidt input til min almen viden: nu ved jeg hvem der har lavet fuglen der står på strøget i Århus :-)

  SvarSlet
 5. Thanks for the information, this is very useful. Allow me to share a health article here, which gods are beneficial to us. Thank you :)

  Obat Penghilang Nyeri Lutut
  Obat Penghilang Nyeri Pada Payudara
  Pengobatan penyakit Meningioma

  SvarSlet

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...