onsdag, juli 06, 2011

Et bidrag fra sexologen og parterapeuten, Malene Melander

Allerførst hjertelig tillykke med jeres snarlige bryllupsdag!
Det er da en skøn ide at hylde kærligheden i en hel uge op til dagen. Og jeg vil med glæde komme med mit bidrag til hyldesten. I har boet sammen længe før I blev gift, så det er jo ikke fordi det er det første år I skal fejre, men flere års kærlighed sammen.

I overgangen fra forelskelse til kærlighed vælger vi vores partner en gang til, men denne gang med klare briller: du ser ham med hud og hår, med de gode og dårlige sider, med de skønne egenskaber og de irriterende vaner.

Længslen efter romantisk kærlighed i ægteskabet er dybt rodfæstet i vores psyke. Næsten alle ugeblade har mindst én artikel om hvordan man bevarer kærligheden i sit ægteskab. Der findes utallige bøger om emnet. Radio og tv-programmer beskæftiger sig med det.

Hvordan kan det så være selvom folk der deltager i kurser/foredrag om kommunikation, hvor de får fremragende ideer til hvordan de skal leve sammen – vender hjem og ikke kan omsætte det de har hørt til praksis?

Eller hvorfor læser vi en artikel om ”117 måder at give udtryk for sin kærlighed til ægtefællen” – men udvælger kun 2-3 som vi finder gode, men som vores partner ikke lægger mærke til, og opgiver de resterende 114?

Dette skyldes at vi ikke er bevidste om at vi mennesker ikke taler samme sprog. Ligesom der findes dansk, tysk, engelsk, japansk, græsk og så videre – så taler vi mennesker også forskellige kærlighedssprog. Hvis vi skal kommunikere effektivt hen over kulturgrænserne er vi nødt til at lære andres sprog.

Du taler dansk, han taler kinesisk – I er nødt til at lære hinandens sprog for at kunne kommunikere sammen. Det er ikke nok at tegne eller gestikulere. På samme måde er det med kærlighedssprogene.
Hvis vi lærer hinandens kærlighedssprog at kende, kan vi tale sammen og vi kan vise vores partner at vi ELSKER ham/hende ved at BRUGE dette sprog. Så tal med din partner og find hans sprog – og få det vi kan kalde reel romantisk kærlighed i ægteskabet.

De fem kærlighedssprog er:

 1. Anerkendende ord, dette er dit sprog hvis du føler din dumme morgen bliver reddet når han fortæller dig at du er smuk, du bliver rørt når din partner siger TAK for du lavede mad.
 2. Tid til hinanden, dette er dit sprog hvis du bliver rørt hvis han dropper fodboldkampen for at være sammen med dig, eller du elsker at tvét bliver slukket og I taler sammen i timevis.
 3. At modtage gaver, dette er dit sprog, hvis du ser det som et bevis på hans kærlighed hvis han giver dig en rød rose, en lille gave fra ”Tiger”, en markblomst eller et smykke
 4. Tjenester, dette er dit sprog hvis du føler det vigtigste bevis på hans kærlighed er at han tømmer skraldespanden, sørger for regningerne eller putter barnet hver aften.
 5. Fysisk berøring, dette er dit sprog hvis du har brug for mere end et lille klem i ny og næ, du har brug for at han tager din hånd i supermarkedet, holder om dig når I går ind til festen, kysser dig under familiemiddagen.
Endnu engang hjertelig tillykke med bryllupsdagen! Jeg håber at I får mange romantiske år sammen, hvor I fylder hinandens kærlighedsbeholder op med det kærlighedssprog I hver især ejer.

                                                                

Kærlige kram Malene Melander, www.sexandlove.dk

                                                                 Sexolog og parterapeut – find og bevar gnisten!

6 kommentarer:

 1. Hjertelig tillykke med dagen.. desværre ikke så varmt som sidste år eh? ;)

  John.

  SvarSlet
 2. Det er nu først på søndag :-)

  SvarSlet
 3. Rigtig god ide at komme med kærlighedsindlægs denne her uge :)

  Jeg var til foredrag om "Kærlighedens 5 sprog" og det var rigtig godt, bestemt anbefalet og hvis i to engang har muligheden for at komme til et foredrag til noget lignende, skal I bestemt gøre det. Det behøver ikke kun handle om kærligheden, men blot at forstå den andens sprog.

  SvarSlet
 4. Christina: Tak fordi du synes om kærlighedstemaet. :-)

  Malene har jeg været heldig at høre, da vi var på familieweekend på CBG.

  SvarSlet

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...