mandag, maj 23, 2011

Kameralir


Jeg er vild med lomography. Det er kameraer der tager analoge billeder og med vilje er der skønsfejl indenover (se i sidebaren til højre, jeg har taget et billede med lomography effekt med min iphone, f.eks. Instagram app) Det giver en bedre æstetik synes jeg. Minder lidt om gamle polaroidbilleder, men bare mere retro på den fede måde. Det kan være at billederne er visket lidt ud, har en forkert farve, over- eller dobbelteksponeret, taget i et fiskeøjeperspektiv og så videre. Billederne kan man først se, når man har fået dem fremkaldt hos en fotohandler med forstand på lomography, og det er ikke billigt. Med mindre man ligger inde med en scanner der kan scanne negativerne, kan man fremkalde det meget billigere. Jeg ønsker mig et Holga kamera (det øverste billede) eller et Diana F+ kamera med blitz (det nederste billede) Selve kameraer af nye modeller er ikke så dyre, men de gamle analoge slags koster faktisk kassen. Jeg tror at min far har en gammel Lecia et sted, mon ikke man kunne forhøre sig...

4 kommentarer:

 1. Det kan da godt være, han har.
  Ved bare ikke hvad de hedder og virker det overhoved?

  SvarSlet
 2. Det er en Hanimex -35ee Micro, hvis det sir dig noget? Deter jo ikke digital
  ER den dyr el alm?

  SvarSlet
 3. Nej, den er ikke dyr. Men filmen er nok svær at skaffe til. Tror nok at den skal bruge 35 mm film. Men det kan jeg se ved lejlighed engang.

  SvarSlet

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...