mandag, maj 02, 2011

Hvad er det?


Ja, bliver nødt til at spørge jer kære læsere af bloggen. Hvad er det? Jeg har arvet den efter min mormor og den lå i hendes syæske. Uimiddelbart tænkte jeg på at piggene på denne genstand skal lave mærker/huller på stoffet, men hvorfor? Så hvis du ved det, vanker der min evige beundring for vedkommendes kløgt. For jeg aner det ikke. Virkelig ikke. Genstanden er ca. 13 cm lang. Håndtagen er af træ, der er en lille skål, som jeg formoder tommelfingeren skal hvile på.

18 kommentarer:

 1. Jeg kan ikke huske hvad den "rigtigt" skal bruges til - men jeg ved tilgengæld (og don't ask, jeg ved det bare *G*) at den slags er meget populær i SM kredse, til at køre hen over huden med... fordi, ja, den har skarpe pigge. Har engang fået at vide både hvad navnet og det "rigtige" foremålet er med den... kan dog ikke huske det.

  SvarSlet
 2. Hvis jeg husker rigtigt, så mener jeg at den bruges til læder, til at lette læder arbejdet. Hvor man sætter mærke der hvor der skal skæres.

  SvarSlet
 3. Hybel: Det har jeg også tænkt på, for mærkene kan ikke ses så tydeligt på alm. stof som i læder. Men min mormor har aldrig i hele sit liv lavet noget med læder.

  Jeg tror at det er til håndarbejde, men hvad hedder sådan en fætter?

  SvarSlet
 4. Det er et sporehjul, du lægger kalkerpapir mellem dit mønster og stoffet og kører ovenpå møsntret med den så har du mærkerne til at sy efter når du har klippet modellen ud af stoffet.

  SvarSlet
 5. Lene har ret.. Min mor bruger også sådan en til hendes sy-arbejde :)

  SvarSlet
 6. Sk...smart. Meget nyttigt.

  SvarSlet
 7. Haha anonym :-D SM kreds, det kunne ikke ligne hende og hendes mand lege SM men man ved jo aldrig ;-)

  Knus Freja

  SvarSlet
 8. Lene har ret - og det er skide smart :)

  SvarSlet
 9. Ligner rigtig meget sådan en rulle vi brugte i børnehaven i forbindelse med læder arbejde

  SvarSlet
 10. Jeg tror altså ikke det er et sporejul til gennemslag med kalkepapir. Jeg syr en del og bruger dem tit, men de er slet ikke så kraftigt bygget og har heller ikke den der lille "kapsel" der hjælper tomlem til at give mere tryk. Det er ikke nødvendigt med stort tryk for at lave gennemslag på alm stof.

  Nu har jeg så også arbejdet i læder og der er den brugbar til at markere syhuller før man laver gennemslag med hultang. Den giver lige stor aftand osv mellem syhullerne, som kan være vanskelig at ordne på øjebmål

  Hvad angår S/M versionen - så er spidserne skarpere - og nul "tommelhviler" heller - og jeg ved godt, hvor jeg ved det fra *G*

  SvarSlet

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...