mandag, april 04, 2011

Timianbrød

Du skal bruge:

5 dl vand
20 gram gær
1 tsk salt
i tsk honning
575 gram hvedemel ellers durummel
Olivenolie
Havsalt
Peber
4 kviste timian

Udførelsen:

Opløs gæren i 5 dl lunken vand. kom salt og honning i. Kom melet i og ælt dejen igennem. Dejen skal gerne være lidt blød. Sæt dejen til hævning i 40 min under et fugtigt viskestykke på et lunt sted. Hæld dejen ud på bagepapiret på bagepladen. Stræk lidt ud i dejen og lav buler med fingerspidserne. Stænk olivenolie over og kom timian på. Lad det efterhæve yderligere 40 min. Kværn peberet ud over og strø havsalt på og bag den i 20 min på et varmluftsovn på 200 grader eller 225 grader i en alm. ovn. ligeledes i 20-25 min. Eller indtil brødet er gylden. Spis med god ost eller prosciutto til eller som tilbehør til aftensmad.

11 kommentarer:

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...