onsdag, september 01, 2010

Mit særlige barn

Kender I det når tingene falder på plads inde i hovedet og man får sig en aha-oplevelse? Jeg har alle dage ment at Max var sit eget, og at det er mig der skal navigere igennem forældreskabet at have et sådant barn. Det er ikke for at sætte et mærke på ham eller diagnoser ham. For han er ikke syg. Han er bare et barn. Mit barn.


Men så fandt jeg en artikel der omtalte HN børn. Det var som at læse om Max. HN betyder High Need. Det er børn der har stor tryghedsbehov og et højt aktivitetsniveau. Samt svært ved at falde i søvn om aften, vil sove sammen med forældrene hele tiden og skal ikke over- eller understimuleres og andre flere punkter I kan læse jer frem til. 
Max' adfærd passer på rigtig mange punkter. Et citat jeg så på nettet passer rigtigt godt til ham. Det skal lige siges at begrebet "spirited child" ligger meget tæt op ad HN.

"When a spirited child is happy about something she is sunshine and rainbows, but when she is upset about something it can be a torrential thunderstorm with crackling thunder and lightning" 


Læs mere om det ved at trykke på overskriften.


Men han er også Max - helt sit eget.

4 kommentarer:

 1. Øhh oversæt lige det engelske ??
  Er ikke helt stiv i det .
  Især det sidste med toorential thunderstorm osv..
  mor

  SvarSlet
 2. "Når et livligt barn er glad for noget er hun solskin og regnbuer, men er hun ked af noget er der et voldsomt tordenvejr med knitrende torden og lyn"

  SvarSlet
 3. Der er meget at tænke over som forældre. Faktisk er det mere reglen en undtagelsen af børn der er født for tidligt har et højt tryghedsbehov og kan være mere sårbare og følsomme end det gennemsnitlige barn. Men HN har jeg alrig hørt om før. Det lyder meget interessant.

  SvarSlet
 4. Jeg må sige at Danny som har ADHD også passer på beskrivelsen, både som lille og nu..hmmm..

  SvarSlet

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...