lørdag, august 21, 2010

Barndommens filmminder

Jeg er en inkaren filmfan og har set en trillion i følge Doug, det er knapt så meget. Men når man som jeg boede langt væk fra skolekammeraterne ude i en lille landsby som barn, så er det begrænset hvor meget jeg gider læse - selv for mig, en bogorm. Jeg så alle filme jeg måtte se og fik lov til så længe filmene var nogenlunde alderstilsvarende. På en god dag havde vi 2 og en halv tv-kanaler (og ja, jeg kan skam godt huske dengang vi kun havde DR1, så gammel er jeg!) så man så simpelthen alt. Også de gamle filmklassikere. En af dem var så "Kaktusblomsten" med Walter Matthau, Ingrid Bergmann og Goldie Hawn. Jeg elsker vellavet komedier og det er filmen. Den er så sjov, sød, fræk og man kan kun elske den. Jeg genså den her til aftenen eller rettere sagt midnatten, og den er præcis som jeg husker den. Se den! Lej, køb eller se den ondemand.


Alt tøj i filmen er så flot og ægte 60er tøj. Jeg gad godt eje Goldie Hawns garderobe. Selv om jeg godt nok ikke er så retro i tøjet. Selv plakaten er så retro. Giver i hvertfald Christina ret i, at det må have været en fed årti at leve i.

Det var i øvrigt i den film jeg stiftede bekendtskab med Goldie Hawn - som ung var hun en petit lille en med stoooooore bambi øjne og de flotteste frisurer. Hun havde en kant af noget i sig, selv om hun ofte spillede ung, naiv blondine. Jeg har altid holdet af hende, også selv om hun en en botox-kvinde nu (Se "Ex-koners klub" og "The Banger Sisters", så ved du hvad jeg mener) . Hun er så vidunderlig i mange film bland andet "Rekrutten Benjamin", "Shampoo", "Wildcats" og "Pigen fra Petrovka" Se på det billede unge piger af i dag, sådan så en pige ud dengang. Uden pieceringer, plastikkirugi og tattoveringer og alt det mainstreaming look hvor-vi-skal-se-ens-ud-allesammen. Er hun ikke køn og helt sin egen? Hun vandt for i øvrigt en oscar for den bedste kvindelige hovedrolle for denne film.

5 kommentarer:

 1. Hehe..Ja dig og Klaus så rigtig rigtig mange film og hvor hyggede i jer...
  Ja hende kan jeg også godt lide.

  SvarSlet
 2. Rekrutten Benjamin!! Elsker den film! Jamen så må jeg finde film Kaktus blomster på en eller anden måde. Der findes mange gode gamle men gider ikke så ofte at se gamle filme. Der er så få gode komedie. Synes jeg.

  SvarSlet
 3. Tak for sidst, det var godt at se dig igen. Ja den film med Bergman, Hawn og Matthau er rigtig god. Åh nu får man lyst til at se gamle film. Har ellers lige set hele Matador serien på dvd. Det er hyggeligt :-)

  Martin Icastian

  SvarSlet
 4. Har også set rigtig mange film med Goldie hawn, både som barn og som voksen. Det er nu nogen tid siden jeg så en film hende faktisk.
  Tit så er det gode gamle film bare bedre!

  SvarSlet
 5. Martin: I lige måde! Jeg har faktisk aldrig set Matador serien hele vejen igennem. Der har altid været et afsnit eller to jeg ikke kunne nå at se. Men Matador er indbegrebet af creme de la creme i dansk filmhistorie.

  SvarSlet

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...