mandag, juli 26, 2010

Kemikaliefrit hår

Politiken har en artikelserie der køre nu om hårfarvning og dens bivirkninger. Hvor flere og flere får hovedbundsskader, ætsninger og voldsomme allergiske reaktioner pga. for høj koncentration af f.eks. parfume, PTT og PTD.

Det fik mig til at tænke på dengang jeg lige havde opdaget at jeg var gravid, og synes at jeg trængte til at blive klippet og få farvet hår. Jeg besluttede mig så for en økologisk og organisk frisør. Mente at det måtte være mindst farligt i fht. at selv farve håret eller hos en almindelig frisør. Det skulle være den sidste hårfarvning mens jeg ventede mig.

Jeg fik farvet hår og blev klippet, og der var ingen ben i der. Der blev fortalt en masse om de forskellige ting der var i hårfarven, og ikke en eneste ord om allergiske reaktioner eller parfume.
Allerede dagen efter opdagede jeg småsår i hovedbundet, og jeg tænkte pyt med det, det går nok. Men det blev værre og værre. Jeg fandt flere og flere. De var ikke meget større end en halv centimeter i omkreds. Det gjorde så ondt at få redet hår og at vaske hår var en pinsel. Det gik faktisk ca. 3-4 måneder før det hele forsvandt. Jeg gik konstant med rodet hår sat op i en hestehale. Heldigvis stjal min gravide "glød" fokus fra den uglerede ovenpå hovedet jeg gik rundt med. Det værste af det hele var, har jeg skadet mit barn? Hvis jeg reagerede så voldsomt, så hvordan skal et lille foster så ellers reagere over for de kemiske stoffer? Så snart du finder ud af at du er gravid, så stop OMGÅENDE med at farve håret. Det er så mit bedste råd til alle der er i lykkelige onstændigheder.

Dengang tænkte jeg ikke på at det helt sikkert var pga. hårfarvningen. Men hvad jeg så sidenhen har læst, at bare fordi nogen eller noget kalder sig økologisk og organisk, betyder det ikke at det er 100% parfumefri, kemikaliefri og parabenfri. Siden da har jeg været forsigtig med at farve hår. Er det hjemmefarvning, vælger jeg altid det mærke jeg ikke slår ud ved og bliver jeg farvet hos frisøren, så skal vedkommende have rosende og lovprisende anbefalinger før jeg tør.

Lige nu lader jeg håret hvile og håbe at der ikke dukker noget gråt op.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...