onsdag, maj 26, 2010

Hvilke genopretningsplan?

Som dagpengemodtager skal jeg skynde mig ad h... til for at finde et job, hvilket er næsten så godt som zero mulighed indenfor mit kompetenceområde. Jeg må finde et job helt ude for mit felt eller også tage en ny uddannelse. Hvad jeg ikke orker lige nu. SU tiltaler mig bestemt ikke.

Et er sikkert, jeg får ikke mere end to børn sådan som vores økonomiske situation ser ud lige nu. En under uddannelse og en dagpengemodtager i en lejet lejlighed og vi ejer intet af værdi. Det har rigtig lange udsigter til et lille rækkehus med have, som er vores drøm.

DF var så bange for at der ville komme fastfrysning af pensioner, at de kom med deres forslag til genopretningsplan. Det med børnechecken og forkortet dagpengeperioden.
De vil ikke miste deres kernevælgere, pensionisterne. Men du glemmer en ting kære Pia K., du får IKKE flere stemmere af den grund. Du tror at det lykkes jer at gå derfra med livrem og seler. Din position har forandret sig, nu kan du ikke længere ligge i slipstrømmen til VK og skælde og smælde over burkaer og mørkemænd. Du er skyld i socialskævridning og sandsynligvis også er skyldig i VK's undergang til næste valg.

Lars Løkke - var du overhovedet med under forhandlingerne? Tænkte du på os? Hvorfor har VK haft hovedet under armen og soldet alt pengene op? Hvorfor skal vi betale for jeres rod?

Er du enlig mor med 4 børn der sidder hårdt i det og er afhængig af børnechecken for at få økonomien til at hænge sammen? Er du en familie hvor faren er blevet fyret og moren er syg, hvor de sidder i et dyrt hus de ikke har råd til og børnene der skal gå på dyre institutioner for at være en del af samfundet? Er du den nyuddannede der i to år har søgt 1500 jobs og fået afslag på alt? Hvor var du henne, Lars? Hvorfor må enlige, homoseksuelle og barnløse par ikke have den mulighed for at få børn gratis de første 3 gange? Hvad med dem der ikke kan betale 100.000-200.000 kr. pr forsøg? Hvor hænger det sammen med at I har opfodret os til at få mange børn? Du har skudt dig selv i foden, din tid som statsminister er kort.

Socialdemokraternes og Socialistisk Folkeparti har en god løsning, omend jeg synes nogle ting er lidt uholdbar eller diffus. Men det er BEDRE end det regeringen har disket op med. Meget bedre.

Helle som statsminister!

8 kommentarer:

 1. Helt enig!!! Tåbelige ting som regeringen har fået igennem nu - HELLE som statsminister, det kan ikke gå hurtigt nok!!!

  Klem
  Tine

  SvarSlet
 2. Jeg har lige læst din fantastiske indlæg på bloggen, og jeg er SÅ SÅ SÅ ENIG som ammen i kirken.

  Jeg må hverfald vinke farvel til nogensinde at få børn nu. Jeg kan ikke få børn, uden behandlinger (og det uanset om jeg sammen med en kvinde eller mand).
  Det kommer også til at ramme på samfundet på sigt, når der mangler unge til arbejdesmarket, især om lidt, når denne store skare ældre som trækker sig efter et langt arbejdesliv.

  Selvom, jeg har sagt at jeg ville være lykkelig uden børn, føler jeg mig alligevel at det her rammer mig hårdt og på et meget personligt plan.
  Nemlig at vide at muligheden, for at få børn, ville være tilstede hvis kæresten og jeg engang besluttede os for at få os et barn.
  Men den mulighed får vi ikke. Og fertilitets-fagpersoner råber også i den grad op, for det kan ende som en kastastrofe.
  Det ses allerede nu i Tyskland, hvor de virkelig har problemer der... Det samme vil ske her i DK.


  DYBT suk
  fra en som ikke få børn.

  SvarSlet
 3. Til Tine: Jep. Helle som statsminister! Det kan kun blive bedre.

  Til anonym: Tak for din kommentar. Jeg er ked af at du er blevet offer for genopretningsplanen. Det er GROTESK!

  Med så små kommende børneårgange vanker der store sociale skævridning uddannelsesmæssigt, og med så latterlige lave lønninger til folk der arbejder inden for sundheds- og plejeområde må vi se langt efter folk nok til at dække det hele. Vi bliver nødt til at få udenlandsk arbejdskraft og det koster alt for meget på bundlinien.

  Og hvem bliver ofre? Det gør vi, når vi til den tid har brug for hjælp og pleje.

  SvarSlet
 4. Hvor er jeg bare så enig med dig.
  De tramper på os der i forvejen ligger ned..
  Kæreste par der gerne vil ha børn men ikke selv kan få børn har ikke selv valgt at de ikke ka få børn der kan være flere grunde til at man ikke kan og så skal man selv til at hoste op på at få børn ja hallo hva havde de tænkt sig... så der er nok en masse ulykkelige par rundt omkring i dk nu.. og så er der de andre børnefamillier der vil stoppe med at få en nr 3 el en nr 4... og hvad gør vi så når det er os der er gamle og grå? Så der bare ikke hænder nok til at hjælpe os... har de tænkt på det den dumme regering argh??... man blir sku da for fanden sur over at de har glemt deres hjerner hjemme i skuffen mens de sad rundt om bordet..

  -Anette

  SvarSlet
 5. Amen Elisa.
  genoprettingplanen.. for de rige. ikke for nogle som os.
  Jeg er 100% enig med dig. Stemmer IKKE på dem overhovedet.
  Sikker dog et idiot regering vi har lige nu. Håber at de falder ned af trappene allesammen.
  Jeg håber virkelig at i kan få det til at hænge det sammen.

  John

  SvarSlet
 6. Du har så ret.. det er virkelig øv at den rammer en ret sårbar gruppe...
  Jeg ved i hvertfald godt hvem jeg skal stemme på ved næste valg!

  SvarSlet
 7. Som om at arbejdsløshedsrisikoen (wow, langt ord) ikke er stor nok i forvejen med besparelser i Region Midtjylland, så skal regeringen også til at puste mig nakken med en endnu større frygt for at blive afskediget, så jeg kommer på dagpenge og i samme situation som dig, Elisa, uden udsigter til job og med truslen om kortere dagpenge periode.Med en mand på førtidspension er der i forvejen ikke meget at rutte med.
  Mht "bruger-betaling" for kunstig befrugtning, så jeg et indslag i tv om en læge der fortalte at der lå kræftsyge børn og ventede på dyre behandlinger som de ikke kunne få hjælp til, mens folk går rundt og kræver at kunne få børn gratis. han mente det var grotest at der ikke var penge til det hele, men som det stod nu ville han vælge de børn der allerede, og med nød og næppe, er i live og trænger til behandling. Han nævnte at par der allerede haved et barn, ikke skulle have mulighed for at få hjælp til nr. 2, når pengene istedet kunne bruges til kræftsyge børn der ligger og vrider sig i smerter. Han gav mig noget at tænke over og satte hele denne sag lidt i perspektiv og jeg erklærer mig enig med ham. Hjælp til ét barn, hvis du ikke har nogen, og så penge til bedre behandling af kræftsyge børn.

  SvarSlet
 8. Det program så jeg også og jeg er så vidt muligt også enig. Jeg mener helt klart at ressourcer er fordelt forkert rundt omkring. Hvad skal man med milliarder til supersygehuse, når de kunne bruges til at forkorte ventelister ved at hyre flere læger og sygeplejersker og købe de rette udstyr der er relevant for hver sygehus ressourceområder. Bare for at nævne et eksempel på de penge der fosser ud af statskassen.

  SvarSlet

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...