fredag, april 16, 2010

Askeskyen

Ingen troede det, da man torsdag den 15. april i herrens år 2010 for allersidste gang så solen. Prognosen lød på en par dage og der blev så til år. Himlen over Nordeuropa var simpelthen dækket af enorm massiv askesky. Der hverken rokkede sig ud af stedet eller kunne skabe himmelhuller, hvor solen kunne trænge igennem.

Selvmordsraten steg 400% og lykkepillerne blev revet ned fra hylderne i landets apoteker. Der opstod en ny bevægelse, "Sunwalkers". Det gik ud på, at en stor gruppe af befolkningen ikke længere havde råd til at tage tog eller busser sydpå. Priserne steg med raketfart til astronomiske højder. Benzinprisen ligeså. Bevægelsen handlede simpelthen at gøre som pilgrimme der rejste til hellige steder, man går på sine egne to benene til lande, hvor der stadig var en smule sol og slog telte oppe hvor man kunne. Der medførte indvandringsproblemer for sunnylands.

Islændinge,omend de ikke kunne gøre for det, var en udsat og udskældt befolkningsgruppe. Mobning og chikane var normalt. De blev omtalt askehoveder. Det værste skældsord man kunne få på sig i denne tid.

En tidlig morgen den 3. maj i 2019, så man den første himmelhul over Nordeuropa, hvor solen kunne skinne igennem. Der var der en festdag for alle, men også tid for selvrangelse og tid for at tage ens holdninger til moder jord op til revision.

Lad os bare sige, at jeg er adeles udmattet af at have drømt alt det. Mon jeg kan få Spielberg til at filmatisere drømmen?

Ps: Jeg så en solstråle da jeg stod op i morges, og ja, jeg blev glad.

4 kommentarer:

 1. Fantastisk. Sunnyland :-) Du burde skrive historier! Jeg syntes faktisk at have læst en novelle engang der hed "skyen" der handlede om noget med hvordan folk reagerede, da der kom en mega sky og dækkede over hele byen.

  SvarSlet
 2. tak for god morgen historie..
  Jeg er enig du burde udgive romaner det var et fantastisk indlæg til en nu spændene roman om solen der blev væk.. børne el voksen bog ja lige meget bare se at komme igang *S*

  SvarSlet
 3. Jeg er enig du skulle skrive det der ned og få lavet en bog. det kunne være godt at læse. :)

  SvarSlet
 4. Ja, det lyder som begyndelsen på en spændende historie - kommer der en forsættelse? :D

  SvarSlet

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...