tirsdag, januar 12, 2010

Dødsannoncen

Det er hvad dette indlæg er. En dødsannonce. Måske har du hørt det allerede, men ikke desto mindre er det den nøgne sandhed. Center for Tegnsprog og Tegnstøttet Kommunikation, også bedre kendt som KC, i Århus lukker og slukker til sommer.

Mange ved at KC længe har døjet med dårlig økonomi, dårlig økonomi af millioner af kroner mere og mere i underskuddet hvert år. Men alligevel kom det som en chokbølge gennem alle lærerne og ansatte under KC Århus. Professionshøjskolen UCC vælger at dreje nøglen om. Stedet spiller sin sidste melodi. Der skal lige siges, at der blev gjort ALT for at holde ved. Men pengene spiller ind til sidst.

Kortsigtet betyder det at vi mister arbejde, gode og interessante jobs med noget der interesserer os. Vi skal til at søge nye jobs, Det betyder at studerende skal overveje en ekstra gang om de vil rykke deres jydske rødder op og flytte til København og fortsætte uddannelsen i en by de ikke kender. Så er det lige det med SU, et sted at bo, familie, venner osv. Det er ikke bare noget man gør. Så vi tror der varsles frafald.

Langsigtet får det følger for os andre i Jylland og Fyn, at lukke en institution som KC. Der kommer til at være mangel tolke. Det betyder at unge døve rejser derhen hvor der er tolke, og der vil der ikke være nok af i Århus. Det betyder tolkemangel på alle planer. Det ser bogstavligt talt sort ud for os i Jylland.

Men vi afgår ikke ved døden uden protest. Vi vil gøre alt for at formidle det til omverden, fortælle vores historie. Men vil den drukne i en tid, hvor "massefyringer" er nøgleordet?
Men det handler om dig, brøl alt det du kan til hvem som helst. Vi vil have at folket skal høre os. fortæl omverdenen hvilke konsekvenser der giver for døve.

2 kommentarer:

 1. Pokkers. Så vi vil have tolkmangel i jylland.. igen! er det ikke næsten 15 år de har kørt i Århus?
  Det er da sgu træls.. suk. :(

  SvarSlet
 2. Ja, det læste jeg tidligere i dag - og det var sådan ikke en mild pressemeddelelse!

  Jeg håber at det bliver gjort noget ved dette. Tænk, hvis nogen bare kunne betale 3,5 millioner kr, så er skolen klaret i første omgang. Dette ville være dejligt.

  Og jeg synes det er en stor skam, at alting skal foregå i en by (København). Det skal være en spredning over det hele, og det bliver det åbenbart måske ikke i den nærmere tid.

  SvarSlet

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...