lørdag, december 20, 2008

Decembertanker


Julen er den tid på året, der får mange til at reflektere over livet som sådan. Man finder ud af hvad det er vigtigst for en, og den lille dreng på billedet er en af de vigtigste personer i mit liv. Så ham værner jeg ekstra godt om.
I dag blev en ung mor med sin lille datter begravet, og tanken alene får det til at gyse i mig. For jeg har en par gange hilset på hende og datteren, når vi stod ved busstoppestedet. Den lille pige kunne rigtig godt lide Max og omvendt. Men nu er de ikke her længere. De er nu forsvundet i mit bevidsthedsspejl, så jeg håber, at dem der elskede de to, stadig vil ære og mindes dem.
En tæt på i familien har været igennem en stor operation, det er rutine for ham, men alligevel er det aldrig let for den nærmeste familie. Det er med bævende hjerte min kusine har gennemgået de timer under og efter operationen. Det er gået godt og han er vel hjemme hos sine kære.
Stastisk set er Danmark hårdest ramt, når det handler om faldne soldater, og der er nu 3 familier der midt i juletiden skal sørge over de faldne sønner, brødre, fædre og ægtemænd. Ikke fordi sorgen er mindre resten af året, men julen sætter det hele i relief, som familiens helt særlige højtid. Flere fætre har været udsendige, og den ene endda i Afhangistan, og hos dem kan jeg se noget andet i deres øjne, som vi civilister ikke kan forstå, som vi nok aldrig kan forstå. Jeg er imod krig i enhver form, men lad det være sagt, at jeg støtter vores drenge, hvorend de er.
Når man som en veninde jeg har, står overfor en person der truer en på livet, kræver der tid til at fordybe i sig selv og arbejde med at få den oplevelse ud af systemet. Det tager tid, det tager tårer og mange tunge tanker. Men du ved hvor du har mig. Glædelig jul herfra.
Man skulle tro, at det regner med ulykker i december. Jeg håber at regnen ophører og at man kan starte det nye år med friske øjne, håb, glæde og kærlighed.

8 kommentarer:

 1. Men det bedste er når man får en sms fra veninden, som spørger hvordan det går, så varmer det. For måske er man ikke lige i stand til at beskrive de sidste 3 dage som har vendt op og ned på alt, så er der lys i mørket- en blid stemme som spørger hvordan det går. :)

  SvarSlet
 2. Tak for den søde kommentar om Per. Jeg blev meget rørt.
  Og ja vi må håbe på at 2009 byder på flere glæder end sorger. Jeg vælger dog altid at se på de gode og sjove ting der skete og lader dem være det der fylder mest. At få æren af at være en del af dit, palles og især Max's liv betyder meget for mig.((knus))

  SvarSlet
 3. i agree your idea ! very nice blog

  SvarSlet

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...