søndag, oktober 19, 2008

Tale er sølv - tavsheden er røvirriterende!

Jeg kan engang huske en klumme, kan desværre ikke helt huske ophavspersonens navn, der startede med det noget morsomme overskrift. Men jeg kan huske at det gik ud på, at hun havde mistet sin stemme, og hun fandt faktisk hvor meget hun egentlig bruger sin stemme i forbindelse med sit arbejde (journalistik), men hun grundede over, at man ret faktisk også bruger sin stemme, specielt hvis man er en sludrechatol. Man finder ud af at ordene er værdifulde.

Det er så det at jeg er stemmeløs, altså jeg må da godt stemme, men det er at tale, vi snakker om her. Jeg har simpelthen hostet stemmen væk. Nå pyt, nu skal halsen jo have hvile og masser af kamille the med honning, så kommer det nok om en par dage. Men jeg har bare lydt som en hvislende slange i 3 døgn, og det er pænt anstrengende!

Nu burde det jo ikke være et stort problem, at jeg ikke lige kan tale, jeg kan jo bare bruge tegnsprog, nemt ikke! Men jeg har det indgroende vane, at jeg taler til folk, dvs. hørende, fordi jeg ikke gider bruge pen og papir eller smse hvad jeg vil/gerne vil have/bede dem om at styre deres kørevaner/bede dem om at lukke en vis legemsdel. Det er ikke sjovt at "pointere" kraftigt(det lyder pænere end råbe højt) over for søndagsbilister ved at smse, "kør ordentlig spasser!" og stikke mobilen op i snotten på dem. Det kan de da ikke tage særligt seriøst.

Nå men i dag, holdt vi en før-fødselsdag for Max, i dag var det eneste tidspunkt alle kunne, 8 dage for tidligt. Men svigermekanikken + onkel og tante blev så advaret, ingen stemme, helt fino, det var de med på. Men det var nok sværere for mig end for dem, jeg er nærmest opdraget til at gøre kommunikationen så let som muligt for min samtalepartner. Jeg besidder desværrre ikke helt familie Madsens hjemmelavede fynske familietegnsprog (det skal jeg nok fortælle om en anden gang), så det var en kamp for mig at "tegne" langsomt, så de fik fat i det. Så det var begrænset hvad jeg sagde i dag. Egentlig godt nok, var det vigtigt, skulle jeg nok få det sagt. Alt andet blev så bare sorteret fra.

Men tavsheden er pænt røvirriterende! Thanks God for tegnsprog.

Ps. I skal nok komme til at se billeder fra før-fødselsdag, når Doug er kommet hjem med kameraet. Han er ude for at interviewe en lokal rapstar. Forklaringen følger senere.

4 kommentarer:

 1. Åhh stakkeles stemme, godt at stemmen ikke skal stemme om hvilken stemme der skal stemmes i dk (sorry kunne slet ikke dy mig)

  men vil ønske dig god bedering og tegne på tegnsprog: THANK GOD FOR SIGNLANUGAGE..

  Vi ses - lige pludseligt.

  SvarSlet
 2. Surt show. men har prøvet det før.
  men jeg bruger bare tegnsproget til at bande istedet for hehe. God bedring.

  John.

  SvarSlet
 3. Århh...du klarede det da meget pænt.

  SvarSlet
 4. Jeg kunne ikke være mere enig - den stemme man nu engang, den bliver man altså addicted to!....

  SvarSlet

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...