mandag, juli 14, 2008

Mamma Mia!


Altså jeg skulle lige fordøje at se "Karen Blixen" i 70er trompetbukser med glitter og plateausko stå på en scene og synge "Super Trouper". Meryl Streep er en karakterskuespillerinde, jeg forbinder med seriøse roller som Karen Blixen i "Out of Africa" eller Sophie fra "Sophie's Choice".

At se hende hoppe og danse som en langhåret middelaldrende kvinde i græske sigøjnerkjoler på en græsk ø-hav omringet af syngende grækere, og synge kræver en overvindelse fra min side. Specielt fordi hun ikke har en stor stemme og kan lyde lidt nasal.

Men næsten i slutningen af filmen, sang hun helt fantastisk i "Winner Takes It All", så jeg fik gåsehud og tårer i øjenkrogene. Dér fik hun mig med på krogen.


Ellers er filmen præget af ABBAs ørehængere hele vejen igennem og middelmådige skuespillerpræsentationer. Men hvis jeg turde, ville jeg danse i biografsalen.


Pierce Brosnan tager jeg hatten af for, han spillede formidabelt og sang ret godt. Han er andet og mere end James Bond. Colin Firth var noget anonym i filmen, men det er lidt sjovt at se Mr. Darcy med løse håndled og ja, piger der er fans af Colin "Mr. Darcy" Firths berømte fald i søen, hvor han stiger op med våd og meget gennemsigtig skjorte og straaammmmme ridebukser. Mamma Mia byder på et gensyn med hans aldrende vaskebræt!

Stellan Skarsgård, tja... Det bedste man kan sige om ham er, at han er svensk. Mere evner han ikke at være i filmen.


Amanda Seyfried som Sophie var ganske ok, og billedskøn er hun da, men en gennembrudsfilm er den ikke for hende. Dominic Cooper som Sky er intetsigende, og han burde nok ikke sige, at han har været med i filmastisering af Mamma Mia! Ingen ville tro ham.


Christine Baranski som Tanya var god og ironisk godt spillet, det er Christines force at være den type karakterskuespillerinde.


Den eminente Julie Walters manglede sin sædvanlige glød, og det mærkes tydeligt at filmen ikke er lavet med hjertet, men med tegnebogen.


Filmen får 3 ud af 6 stjerner alene pga. sangene, lokalitionen (græsk ø-hav, blå skodder og kridthvide huse) og Pierce Brosnan.

6 kommentarer:

 1. Åhh ja Pierce Bosnan. Suk.
  Men jeg rynkede altså næsen lidt, og prøvede at forstille mig en hippie version af Bosnan. Kan ikke få billedet i hovdet, for jeg ser ham som den ultra tjekkede James Bond.

  SvarSlet
 2. Skal ind og se den med min mor, moster og hendes svigerdatter når jeg kommer hjem fra Phuket. En rigtig dameaften. Tror nu mest vi glæder os til at høre de gode gammel ABBA sange.
  Heidi

  SvarSlet
 3. Colin Firth..yummy yummy..jeg er total vild med hans tilknappede romantiske stil..(Pierce er ikke lige mig)..jeg vil ind og se filmen alene fordi Firth er med. Jeg sværger på at jeg har set alle de film han overhovedet har lavet. Foresten har jeg mødt ham engang i Starbuck på Oxford i London og fik en kort chat. Det var i Jan 2006 da jeg var til koncerter i hhv London og Bristol. Vil I høre alle de uskyldige men søde deltaljer, så ved I hvor I kan finde mig...hehe..

  SvarSlet
 4. Nu har jeg væet inde og set Mama Mia og jeg kan kun sige til jer alle unge piger, a t i er en århundrede forsent til at forstå sangene osv.
  Det var en god gensyn at høre musikken, men som sagt i er en halv århundere forsent i at forstå filmen.
  mor

  SvarSlet

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...