lørdag, oktober 20, 2007

Ultrakort fotoreportage fra Berlin

On the open highway to Berlin - 8 ½ timer på ens flade som højgravid. Gæt lige om man var rastløst!

Da vi ankom var der aften, og ingne af os gad fotografere, vi ville bare hen til hotellet. Men den næste dag var der højblå himmel og 20 grader. Deroppe skulle vi... I fjernsyntårnet. Jeg (Klejs) kan prale med at have været oppe i de to højeste fjernsyntårne i verden, i Berlin og i Toronto.


De var overalt! Bare ikke i Danmark...


Guess who...Klokken var ca. ldit over 12 middag. Det kan I sagtens se på den lange skygge fjernsyntårnet kastede.Der Rote Rathaus - Flot rådhus i Berlin, en par hundrede år på bagen og genopbygget efter 2. verdenskrig.Et eller andet sted i ØstBerlin.
Flotte grå øjne - Jep! Han er min... Smut tøser...
Smukke, unge mennesker...Ret imponerede...
Berlins grimmeste springvand i følge berlinere selv. Kan kun være enig! Ellers er det et godt mødested.

Verdensuret - hvor man kan se alle tidszoner.
Doug Heffernan!
Et snapshot bagfra...
Den klare skel mellem den amerikanske og den russiske sektorer, der hvor Berlinmuren delte byen i årtier. Det kostede 1 euro at posere med dem. Gu' vil vi nikkenej ej betale.


En stk. historie foran The Wall Museum.

Postdamer Platz - Bygningen yderst til højre er hvoedkontoret for Deustche Bahne. Men kan godt sige jer, at selv om det er meget storby-agtig, var der yderst få mennesker der.


Parlamentsbygningen - hvor Angela Merkel har sin gang. Man kunne komme op i en kuppel ganske gratis, men der var alenlang kø kl. 21.00 om aften.

Brandenburger Tor by Night og os...


En stk. Starbucks kakao med karamel blev konsummeret ved Brandenburger Tor - kender en blogger eller to der vil dø for at være i mit sted. Det smagte så pragtfuldt, at det kunne godt blive et afhængighedsproblem!


Aritekturen på det jødiske museum - vi kunne desværre ikke komme ind. Det var Yom Kippur - en helligdag og det overholdte de strengt. Der var i øvrigt også Ramadan. Fastemåned for muslimere. Vi spiste samtidigt med dem - da solen gik ned. Vi var den eneste hvide i Restaurant Anatolya i Kreuzberg, hvor vi boede. Der var sortøjede, trætte børn der spiste aftensmad kl. 22.00 om aften. Deres lam var yummy!


22. september var døves dag i Berlin, og der holdt de en del af en gade lukket, hvor de så udstillede forskellige ting om døve. Døveskoler, døveforening osv. De efterfølgende og billeder er kun interessant for os. Hjemrejsen foregik fredeligt med 8 ½ timer i bussen og de uendelige tyske motorveje.

14 kommentarer:

 1. Wau for en spændende tur I har været på!!! :)

  SvarSlet
 2. weee du huskede brandenburger tor *G*

  SvarSlet
 3. Iiiih glæder mig helt til jeg skal derned igen (HVIS jeg kommer afsted).

  PS. hepper på at babyen bliver født på min fødselsdag (den tredje). Heja baby, heja. Men også lidt sejt hvis det blev den 7. Du ved, 071107.

  PPS. har svaret dig på den mail du sendte. Håber jeg kunne hjælpe.

  SvarSlet
 4. Spændende beretning om Berlin! Og suk, hvor jeg længes efter Starbucks :) Håber den snart kommer i DK! Den er jo til at finde i Københavns Lufthavnen.

  SvarSlet
 5. Nadia: Man skal da forbi Brandenburger Tor i Berlin, ellers er det som ikke at se Frihedsgudinden i New York.

  Christina: Ja, Starbucks i lufthavnen. Hvor nemt er det lige for en jyde at komme dertil, når man altså ikke skal rejse derfra? Derfor mener jeg, at det stadig er ingen Starbucks i DK. Ligger der en i København Centrum og i hver større byer i Jylland og Fyn, så var det noget andet. Men en god tur, det var den. :-)

  Marie: Tak for mailen. Her er mit føtste forsøg på at lave noget anderledes. Men det tager tid at tilpasse billedet ind. Ja, det kunne være sjovt, at babyen dukker op på DIN fødselsdag. Men det er ikke noget jeg bestemmer. Øv. Men 07.11.07 er også flot.

  SvarSlet
 6. Godt at se du kunne finde ud af det.

  SvarSlet
 7. Hvor ser det ud som en rigtig fin tur!
  bare Jesper og jeg var bedre til sådan at tage afsted...

  SvarSlet
 8. Åhhh hvor jeg savner Starbucks, men jeg tror uanset hvad, kan jeg alligevel ikke drikke den indtil lille beertje kommer til verden. Kan ikke drikke kaffe selvom jeg savner det såååå meget :( men ellers gode billeder :)

  Stine

  SvarSlet
 9. ÅÅh..glemte at nævne Starbucks for jer, men det fandt I jo selv. I gik vel efter duften?! Gode billeder!!Lagde I mærke til at I kunne se fjernsynstårnet fra jeres hotelvindue/altan, hvis I boede ud mod gaden. Sjovt nok opdagede vi det selv først den sidste dag, på vores første ophold på hotellet. Håber I syntes om betjeningen på hotellet, og beliggenheden?
  Jeg savner næsten Berlin, bare vedat kigge på jeres billeder, men vi tager nok derned igen til sommer som sædvanlig, med mindre vi smutter en tur til London istedet, hvis vi har penge nok. Tyskland er trods alt billigere!!

  SvarSlet

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...