onsdag, august 15, 2007

Namedropping

Som kommende mor har jeg da spekuleret over navne, og som en vis blogger jeg ofte frekventerer, har jeg en fetich med navne. Jeg kan godt lide usædvanlige navne og kan huske de mest mærkeligste navne. Men jeg er tilhænger af harmoni i navnesammensætning. Det er noget jeg opfatter som prinsessenavne, og hører hjemme sammen med et lidt usædvanlig efternavn. Altså jeg tænker på Anastacia Cecilia Madsen... Det lyder som om forældrene gør deres barn finere og bedre med disse fornavne, men ved du hvad? Hun er stadig bare en Madsen! Men forstil jer lige navneopråb i børnehaven... Anastacia Cecilia? Amalie Sophie? Leonora Maria? Er det en børnehave for prinsesser? Hvad er det galt med Mette, Lone og Anne for den sags skyld?

Men skulle jeg få en dreng, bliver det IKKE en Preben, Ole eller en Brian, og ej heller en Mathias eller Aske. Kender det fra min brors klasse, hvor der var HELE 3 Michael'er, så de blev synonyme med deres efternavne.

Jeg har selv Nielsen som efternavn, ligesom 350.000 andre danskere eller lign., så det rører mig ikke det mindste at jeg bliver en Madsen en dag. Jeg synes ikke at mit efternavn definerer hvem jeg er, kun mit fornavn. Så jeg synes at det er vigtigt med det rette navn, men altså... Hvem ved, måske ligner min bebs alligevel en Brian eller en Anastacia Cecilia? Man har lov til at skifte standpunkt.

19 kommentarer:

 1. Hvad er det nu glat med navnet Aske? Det kan sættes sammen med det mest finurlige mellemnavne. Feks Aske Baer. Jeg kan lige forestille mig navneopråd: Aske Baer?...ASKE BAER?..Sødt ikk´?..hehe..og hedder man Bell til efternavn bør man ikke hedder Terry.Forresten håber jeg at du giver barnet det stolte mellemnavn Klejs?..

  SvarSlet
 2. Jeg er MEGET spændt på at se hvad for et navn du (og gemalen, naturligvis) vælger til barnet - tror bestemt du har god navnesmag. Men man kan jo blive overrasket (se bare Mary & Frederik) - mmmhm, har ikke rigtig forslag. Jeg kan godt lide Elinor. Eller Storm. Eller Urban.

  SvarSlet
 3. Ja absolut, man har et standpunkt til man tager et nyt...
  De gamle danske navne er ret oppe i tiden lige nu.. men det ender alligevel tit med at der er flere der hedder det sammen. Jeg er så glad for mit navn, få der hedder det ;)
  Glæder mig til at høre hvad jeres bebs skal hedde!

  SvarSlet
 4. Sandt nok, man skal få lov til at ændre standspunkt i navne! For de skrifter sgu moderne tit.

  Man håber da ikke at det bliver en Preben! :)

  SvarSlet
 5. Malene: Selvfølgelig skal bebsen have Klejs som mellemnavn. :-) Aske lyder bare så... 70'er agtig, som en kollektiv, hvor børnene hedder Aske, Månestråle og hvad ved jeg.

  Maiken er også et pænt navn, det er da til at finde blandt alle de Victoria'er, Amalie'er og Olivia'er.

  Det bliver ikke en Preben.. Det kan jeg godt love jer.

  Mette: Det bliver et kort navn, så Doug har en chance for at sige bebsens navn rigtigt, så ingen Leonora Chhristina eller andet tungebrækkende.

  SvarSlet
 6. Hørte engang om en, som hed Uggi. Jeg ved ikke hvad hans moderlige og faderlige ophav har tænkt.

  Men et bud på kort pige navn: Gry Klejs Madsen.
  Drenge navn: Lukas Klejs Madsen.

  SvarSlet
 7. Åååh jeg eeeeeeelsker navne, og er helt enig i, at hvis man hedder Anastacia Benedikte, så passer det ikke at hedde Jensen bagefter (Yes, jeg gik engang i skole med en der kaldte sin datter for Anastacia Benedikte Jensen)...om ikke andet, er rigtig spændt på hvad du og Doug vil kalde jeres baby.

  PS. Er Doug fra et engelsksproget land, mon?

  SvarSlet
 8. Marie: Jeg kalder ham Doug, fordi han har visse ligheder fysisk set og væremåde som ham Douglas Heffernan (Kevin James) fra tv-serien "The King of Queens" ( jeg er tv serie-freak). Ham er jeg vild med, selv om han for det meste er bøvet at høre på, men som min Doug er han vild passioneret af sport og med forkærlighed for god mad. Det er også for at bevare en vis anonymitet på nettet.

  Nadia: Gry og Lukas, slet ikke værst... Ikke værst...

  SvarSlet
 9. Aha, den havde jeg ikke lige fanget. Men ham Doug Heffernan er jo SJOV, sååååh, du ved...da ikke dårligt.

  SvarSlet
 10. mette B: Urban?..hmm..jeg er vild med sangeren Keith urban så jeg forbinder altid navnet med enten ham eller en midtby..det er i hvertfald anderledes..mon der er godkendt i kirkeministeriet? Selv foretrækker jeg amerikanske og engelske navne. Mine sønner hedder Kevin, Mickey og Danny. Havde jeg fået en pige skulle hun hedde Maggie eller Katie.

  SvarSlet
 11. Malene: Jep.. Navnet, Urban, er godkendt hos kirkeministeriet. Har en nyere navnebog fra sidste år. Det står der. Navnet får mig altid til at tænke på filmen "Urban Cowboy" med John Travolta og Debra Winger. God film, en af Travoltas bedste og fra dengang han stadig var yummy fra Saturday Night Fever dage.

  SvarSlet
 12. Hvad med navne som Holger, Birger og Børge? :o)

  Gry? Et af min favorit :)  /Doug

  SvarSlet
 13. l?se hele blog, pretty good

  SvarSlet
 14. [B]NZBsRus.com[/B]
  Forget Laggin Downloads With NZB Downloads You Can Instantly Find HD Movies, PC Games, MP3 Singles, Software and Download Them at Blazing Rates

  [URL=http://www.nzbsrus.com][B]NZB[/B][/URL]

  SvarSlet
 15. It isn't hard at all to start making money online in the hush-hush world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat traffic[/URL], It's not a big surprise if you don't know what blackhat is. Blackhat marketing uses alternative or not-so-known avenues to produce an income online.

  SvarSlet

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...