onsdag, august 08, 2007

Fordom og lærdom

Jeg havde selv nogle fordomme om gravide, og hvad jeg så efterfølgende lærte selv.

Fordom nr. 1. Gravide går altid med en hånd konstant hvilende på mave og nusser den, så der næsten går hul på maven, Barnet falder jo ikke ud, når du slipper maven!
Lærdom nr. 1. Jeg gør det selv, med hånden hvilende på maven. Ubevidst. Tror at det skyldes to følgende ting, man føler sig i kontakt med barnet, der bevæger sig og sparker og ens beskytterinstinkt bliver aktiveret. Samt hånden hviler så godt der.

Fordom nr. 2. Gravide kan bare fortsat bruge deres alm. bukser, de kan bare sætte den op til under maven. Ingne grund til at spilde penge på nye bukser.
Lærdom nr. 2: Jo! Det er nødvendigt med nye bukser, maven starter langt nede, og det skal lige siges, at det er ikke kun maven der vokser, alt andet gør også. Så man er heldig hvis man får bukseren over knæene.

Fordom nr. 3. De gravide overdriver, når de siger at de er så trætte og man kan ikke så meget.
Lærdom nr. 3. Jeg er så træt, at man skulle tro at det var løgn. Jeg kunne sove i en evighed sommetider.

Fordom nr. 4. Gravide får mærkelige madvaner.
Lærdom nr. 4. Det er forskelligt fra den ene kvinde til den anden. Jeg har ikke mærkelige madvaner som remoulade på chokoladepålæg eller lign. ulækre vaner. Føj!

Fordom nr. 5. Gravide er unødvendige sensitive.
Lærdom nr. 5. Prøv du at gå rundt med en krop proppet med hormoner der pisker rundt, så Miss Hormonella har brug for luft til at skrige ud, hvis kæresten bare lige er åndssvag er høre på.

Fordom nr. 6. Hvad man har læst om gravide og dets problemer og processer kan jeg bare forklare den gravide det, at sådan er det og det bare, og at det sikkert er pga. mad de spiser at de er halsbrand og at det er sådan der og sådan her.
Lærdom nr. 6. Det er ikke mere pisseirriterende end en veninde, der siger, jamen det har jeg læst at det er sådan der, derfor har du halsbrand/ondt i ryggen/jernmangel. Undskyld mig... Hvem er det der er gravid og har du forresten født selv? Hvis ikke, så pas lige på med hvad du siger. For ellers gør jeg det samme mod dig, når du selv venter et barn engang. Når jeg bare vil fortælle at i dag har jeg halsbrand og har det supertræls, så er det ikke som at bede om et råd. Vil vi have hjælp, skal vi nok spørge!

Fordom nr. 7. Højgravide kvinder vralter som ænder, og ser dermed komiske ud. Ret dog de fødder!
Lærdom nr. 7. Du slæber altså et 3 kilos (endda mere) barn, en par kilo fostervand og en livmoder på halvanden kilo forrest på maven, og de tynger allesammen ned i bækken, så er det svært at gå som Heidi Klum på stiletter.

2 kommentarer:

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...