lørdag, august 25, 2007

Dumme bemærkninger

Jeg vil tro, at alle gravide har fået tankeløse kommentarer fra folk der hører om deres lykkelige omstændigheder.

Vi valgte at fortælle familie og venner det, da jeg var i 8. uge, og en såkaldt "veninde" bemærkede at det var farligt at sige det slags før den 12. uge, for der var risiko for abort, og tænk hvis det gik galt, for så skulle jeg fortælle den triste nyhed igen til alle, og man skulle jo tænke på min alder (jeg var 28 år dengang), så var risikoen jo øget.

Hvad f.... jeg var 28 år, ikke 45 år eller noget. Tror I så ikke at de næste 4 uger var jeg meget, MEGET forsigtig med hvad jeg lavede, for det lykkedes hende at gøre mig godt og grundigt bange. B (biiip!) ch... Tak "veninde", hvad med at sige tillykke først!

En anden bemærkning er.. "Jamen tilykke, er det ikke lidt vel tidligt for jer? I har kun kendt hinanden i halvandet år."

Excuse me... Hvor står det at man skal kende hinanden i 6-7 år før man planlægger et barn sammen? I Grundloven?

"Så SKAL I giftes..."

Er det ikke 2007 vi lever i? Vi gifter os når vi vil, og ikke fordi bebsen dukker op.

"Er det planlagt?"

Kan det ikke være ligegyldigt? Hvad med at sige tillykke?

"Du vil bare slippe for at arbejde efter endt studium."

Vi ønsker det barn, og jeg har taget den uddannelse, fordi jeg vil arbejde med det fremover. Jeg gider ikke bruge 4 år på et studium, hvis jeg hader det".

Den værste... "Er din kæreste faren?"

AAARRRGGGHHHH!! Kunne helt seriøst have revet vedkommende midt over med mine bare hænder.

7 kommentarer:

 1. Er SÅ enig med dig, det var virkelig dumme spørgesmål.
  Det havde jeg ikke i min vildste fantasi, at det skulle overgå dig, at få sådanne spørgesmål.

  SvarSlet
 2. Hej..
  Jeg må grine så meget, for jeg genkendte den situationer, hvor jeg ventede mig.
  Jeg fik også den slags spørgsmål om er Erlend faren? Jeg plejede at sige: Hm, jeg er ikke helt sikker, måske er det postbud. Jeg sagde det, fordi jeg synes at folk var så dumme og ville stille sådan et spørgsmål til gravide kvinde, hvor man har så meget glæde indeni for at møde bebsen.
  Jeg fik også mange åndsvage spørgsmåler og rig historier om fødselen, men det skræmte mig ikke,fordi jeg VED at fødsel er meget forskellige fra person til person. Ok barnet kommer ud enter ved nedertil eller "genvej" ved maven.
  Helt rigtig at tillykke er det ord man skal sige. Jeg kender et par, som var kun sammen 3 uger og blev allerede gravid, men vi var glade på deres vegne og det er jo deres eget valg.
  Du og Doug kan bare være glade til den dag bebsen meddelser ankomst! god søndag :)

  SvarSlet
 3. Ja, det kan være irriterende med sådan nogle spørgsmål!

  Endnu tillykke med bebsen ;)

  SvarSlet
 4. Hmmmmm..jeg kan godt genkende det meste af, fra dengang jeg ventede min første søn. Jeg valgte bare at overhøre spørgsmålene/kommentarerne og betragte det som en blanding af monumentalt tankeløshed og uvidenhed.Hvis det er nogen trøst så er det kun ved det første barn at man kan risikere den slags bemærkninger.

  P.S. min kæreste og jeg har 3 børn og har været sammen i 18 år UDEN at blive gift. Og vi lever endnu og børnene er sunde og raske!!!!

  SvarSlet
 5. wow@Malene 18 år, I holder virkeligt sammen i jeres familie. Lissi og Erling har også været sammen i gud ved hver mange år.

  SvarSlet
 6. Nadia: Til oktober har mine forældre været gidt i 30. år. Utroligt.

  SvarSlet
 7. What the? Du fik so DUMME spørgsmål? mage til.. tankeløshed skal man søge længe efter. oh well du skal være mor sammen med Palle. det vil blive rart at se den lille. :)
  John

  SvarSlet

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...