fredag, juni 08, 2007

Af jord er du kommet...

Hvis man som ikke-troende hele livet igennem har ignoreret det faktum, at døden er en del af livet, og man så ligger der i sin dødsleje. Hvilke sjælelige eksistentielle spørgsmål har man så? Man tror ikke på noget, men samtidigt ville det være mærkeligt at man bliver til muld. Som om man tænker, var det alt? Har jeg levet så længe for at blive til muld? Kunne de oplevelser, sorger, glæder, skuffelser osv. ikke anvendes til noget brugbart? I universiel tidsregning er et liv blot som et lysglimt. Er det spildt energi?

Hvad synes I?

7 kommentarer:

 1. Well... disse tanker har jeg også haft.. men så vidt jeg ved gælder det at nyde livet så meget man kan. og håbe for det bedste i livet.

  John

  SvarSlet
 2. Jeg tror ikke på gud, jeg tror på menneskeligheden (altså vi 6 billioner mennsker til sammen udgør gud, for uden gud ingen håb, intet håb uden mennesker og virce versa).

  Så, holder jeg af naturen, så jeg ville med glæde gerne blive til muld en dag, når jeg er gammel og har levet mit liv - håber jeg da!

  SvarSlet
 3. Som ikke-troende, hvor i verden vil du begraves? Jeg vil enten kastes bort ud i havet, så jeg kan besøge de lande jeg ikke fik set. Ellers har jeg ikke noget imod at hvile under et kæmpe bøgetræ, med udsigt over Århus.

  SvarSlet
 4. Jeg vil gerne stedes til hvile et sted, hvor jeg kan blive til et træ, mærke naturen. Og forhåbligt kommer der også smukke blomster også omkring mit grav.
  Et sted hvor der er heste i nærheden og det er der præcis på vores kirkegård.

  SvarSlet
 5. Jeg er troende og medlem af den baptistiske kirke Sankt Immanuel. Jeg tror på et liv efter døden, men at kroppen kun er et hulster for sjælen. Jeg er bedrøvende ligeglad med hvor min krop kommer hen når jeg dør, for jeg tror på et liv efter døden formin sjæl. Sjælen er udødeligt. Krop og sjæl er adskilt, men for at kroppen skal fungere skal hjertet fungere. Fungerer kroppen ikke mere pga sygdom og alderdom, må sjælen forlad sit bolig og søge op til Gud. Det er haft sin tid på jorden. Mennesker som er hjernedøde har mistet sin sjæl og harderfor heller ikke brug for sin krop. Dette er meget sørgeligt, for for mig erdet at miste sin sjæl, den værste død. Og hvad er så meningen med livet på jorden, når verden går videre efter din død? Det er mulighed du har fået for at skabe dit eget liv. Du får din tid på jorden, men kun for din egen skyld. Laver du lort i det erden kun dit eget ansvar, ikke Guds, Gud er kun rådgiver og vejleder, og han lader dig selv tage ansvar for dit liv på jorden. Når du dør går din sjæl til Gud,ligegyldig hvad du har lavet på jorden. I himlen er alle tilgivet og sjælene er "afgiftet" og dit sind er renset. Jeg tro ikke på helvedet. Kun det helvede mennesket selv skaber. Djævelen bor i os alle, i et sygt sind og i fortabte sjæle.Ddet lortder foregår på jorden kan mennesket ikke bebrejde Gud. det må vi selv tage ansvar for.
  Sikke en lang tale, og det var ikke nogen moral prædiken eller et forsøg på at omvende nogen til kristendommen, men blot hvordan JEG opfatter meningen med livet.Hvis du blev forbavset over at læse om min tro, beviserdet blot at jeg aldrig pådutter andre min tro eller spiller hellig.Men jeg tro på at jeg kun har dette ene liv på jorden og kun denne chance og den bør jeg ikke spilde, ved at lade ondskaben tage over. Jeg må være stærk i sind og ånd, så jeg får det bedste ud af livet. Er min kommentar for lang, så fjerner du den bare, ikk? Bare du har læst den! ;O)

  SvarSlet

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...