søndag, oktober 22, 2006

5 ting, feminismen har gjort for mig...

Tager hermed udfordringen op, Chris...

1. Seksualitet.
Jeg har ikke levet et dekandent liv, hvor jeg har gået i seng med gud og hver mand. Men feminismen har lært mig, at jeg godt må nyde at have et sex liv uden de bonerte normer dengang. Hvor at man først gik i seng med sin fyr efter man er blevet gift. Helt ærligt, hvad hvis han er dårlig til det og ikke er villig til at lære noget nyt? Jeg ville heller være single og ende som Frk. Elisabeth Friis fra Matador (hun er for sej, selv efter datidens normer), end at leve i tosomhed med en mand der ikke gide gøre et indsats for mig også.

2. Studie.
Feminismen har givet kvinder vidfavnede muligheder for at tage den uddannelse man vil. At jeg så er midt i et typisk kvindestudium (selv om mænd følger ganske pænt med!) har ikke noget med feminismen at gøre. Det ligger til familie, at man drager omsorg for andre. Det smitter af. Så er det jo også det vigtigste grund, jeg elsker børn, ellers kan man jo ikke læse til lærer!

3. Husarbejde.
Uh... Det er et af mine svage punkter. Jeg orker det ikke, men bliver alligevel lykkelig for at få tingene gjort. I begyndelsen da jeg stadig var ny i parforholdet, skulle alt være skinnede rent. Pinligt rent. Men nu er jeg ganske afslappende. Doug forsømmer opvask lige så meget som jeg gør. Vi passer bare godt sammen. Sikkert til vores mødres hovedrysten...

4. Ægteskab.
Det kommer... Også børn. Feminismen har givet kvinder mulighed for at blive gift med den person man vil, eller helt undlade det. Har aldrig været i tvivl om, at jeg vil ende i en kernefamilie med hus, bil, børn, ægtemand og vovser. For nogle lyder det nok småborgerligt, men dem om det. Det er også fedt at være single og gøre lige hvad man vil. Man vælger det liv man selv vil leve.

5. Fri abort.
Noget af det bedste feminismen har gjort. Ellers har der været mange uønskede børn i Danmark. Med følelelsesmæssige sår på sjælen. Samt unge piger, der har undgået at få deres ungsdomsliv spoleret af et barn. Elsket eller ej. Det er et valgmulighed man må tage. Bare så længe det ikke bliver brugt som prævention. Husk fri abort er IKKE en prævention. (Løfter pegefinger og ser strengt på dem der tænker noget andet ;-) )

Sender udfordringen videre til Hybel...

2 kommentarer:

  1. Dejligt du tog udfordringen ;) Godt besvaret - specielt det med fri abort!

    SvarSlet
  2. Lad os nu se om jeg tager det op, ordet feminisme er bare ikke- nej slet ikke min stærke side, lige stilling og det der...

    SvarSlet

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...