mandag, december 19, 2005

Glædelig jul...

Julen bliver helt anderledes for mig i år. For første gang skal jeg ikke holde jul med mine forældre og min bror. Det var dengang jeg i oktober spurgte kæresten om jeg kunne fejre det hos hans forældre, bare for at prøve noget nyt. På et eller andet tidspunkt skal jeg jo løsrive mig fra hjemmets trygge arne.Jeg tror nu ikke, at julen hos svigermekanikken bliver så meget anderledes end min egen families. Men ansigter er bare nye. Jeg er lidt usikker på, hvordan deres traditioner er opbygget. For jeg har mine egne ”pligter” i juletiden. Jeg sørger for at juletræet bliver pyntet op på den rigtige måde. Jeg lægger alle gaver under, så det ser mest indbydende ud og forsøge at variere, så alle får gaver på skift. Jeg skræller kartofler og ellers får lov til at dysse rundt og hygge mig med alle.

Vi klæder os i pænt tøj, spiser god mad, ser den sidste julekalender, åbner gaver (nej, vi synger ikke længere, selv om min mor nok gerne vil, men sætter en jule-cd på), æder småkager og konfekter til vi får forstoppelse, ser ”Det er herligt at leve” for hvilket gang, og er bare indbegrebet af ”hygge”, så det står efter.

Måske er det mig, der har barndommens fortryllende juleskær i mine erindringer om den perfekte juleaften, men mon ikke vi alle har det? Det er i hvert fald sundt at prøve noget nyt.

På billedet er der Klaus som den lille bette knægt i seler, fløjl og velour, og så mig i skotsk julepige i kradse stoffer. Bemærk lige de jule-brocher der er hæftet op på vores bryst, en mani vores mor har med i december. Aldrig en dag uden en jule-broche.

2 kommentarer:

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...