mandag, november 14, 2005

Tegnsprog - den skabende kraft.

Jeg synes at dansk tegnsprog er et smukt sprog, og vil gerne kunne "tegne" det smukt, visuelt flot og meget "flow" agtigt. Men jeg må nok bekende, at min tegnsprog ikke er særlig ophidsende, sådan lidt... Almindelig hverdags-agtig tegnsprog. Men ikke destro mindre er det et smukt sprog, der skal bevares og udvikles for eftertiden. Beundrer folk, der uden forbehold kan kaste sig udi tegnsprogspoesi, så det bliver helt blændende at se på. Men her er en liste over de ord, jeg synes er sjove, frække, kedelige, æstestiske og grimt. Det rummer det hele.

Vitalitet(liv) = begge hænder bruges og ansigtet skal udtrykke liv, det er æstestisk.

Diarre = need I say more? Ulækkert tegn, men er meget rammende visuelt, især med et grønt ansigt og nedadvendt grimasse.

Brølende latter = tage sig til maven og ælte hænderne foran maven, mens ansigtet flækker midt over i et grin, hvis det ikke er sjovt, så ved jeg ikke hvad det så er!

Plejer = et grimt ord efter min mening, også et grimt tegn, et ord døve, i sær de ældre har tendens til at bruge i flæng "Sådan plejer vi at gøre". Hader det.

Elsker = et tegn, jeg bruger ofte for tiden. Bliver aldrig træt af det. Det er altid mening bag det tegn, i hvert fald fra min side.

Men den allerførste tegn, jeg reelt husker, er tegnet for "fisk". Men har sikkert sagt "mor" eller "far" først.

6 kommentarer:

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...