fredag, november 25, 2005

Jeg er ramt af...

feber... Ikke den slags der viser 38,4 grader på termometeret. Men jeg er ramt af... Gys! Julefeber. Jeg har i mange år ikke set med milde øjne på at butikker begynder at jule i begyndelsen af oktober med at sælge billige blik/plastik/filt/glitterpapir jule krimskrams, sætte havenisse-store nisser ved vinduer, sprøjte plastiksne (ligner faktisk opkast nogle gange) på ruderne, kvalmende duft af pebernødder fra de små skåle rundt om de forskellige stande, plastikjulemænd der hoho'er kunstigt ud af deres indbyggede højtaler og i det hele taget indhyle butikker i rødt, grønt og guld i lange baner. Følte mig ofte som Ebenezer Scrooge fra "Et juleeventyr".

Men nu ser det bare godt ud, i aften bliver de en halv million lys på rad og række tændt langs strøget, og jeg ved at det ser godt ud som en oplysende kulisse til den nattesorte himmel. Aftenluften fyldes af lugten af brændte mandler, der smager godt varmt og sødt. Der er begyndt at falde lidt sne her i dag, men de er hurtigt smeltet, men det varer ikke så længe, før vi ser de store sneflager, så man ret faktisk kan se krystaller i dem, sådan føler jeg da. Glade hvin og røde barnekinder er også klædeligt og pynter op på bybilledet. Selv julesange nynner jeg lidt med på, endda sidst i november. Ja, jeg synes bare, at Århus er smukkest, indhyllet i sne, lys og glimmer.

I virkeligheden hader Ebenezer Scrooge ikke julen, men det må altså bare begrænse sig til december - det samme føler jeg også.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...