mandag, oktober 03, 2005

Huslige pligter...


Dengang jeg var barn, viste der en tv-serie, som hele familie fulgte med i og det var "Det lille hus på prærien". Jeg var dybt fascineret af Laura Ingalls mor, Caroline Ingalls. Man så hende altid smilende i ført et af sin hjemmesyede forklædekjole med frikadelle-fletninger, i bevægelse fra morgen til aften, i færd med at vaske op, vaske tøj, lave mad, sylte, bage, sy, trøste en af børnene, høste, kløve brænde, hente vand, føde børn, være kone for Charles Ingalls og helt sikkert en hel liste mere. Selv som 8 årig tænkte jeg "hold da op… Hvornår får hun tid til sig selv?"


Ikke helt ulig det min mor gør, bortset fra at hun ikke høster, kløver brænde, sylter, føder flere børn eller er kone til Charles Ingalls!


Jeg har det lidt svært ved huslige pligter. Jeg sætter skam pris på et rent hjem, men har svært ved at rigtig at komme i omdrejninger. Så det bliver noget halvhjertet forsøg de fleste gange. Men min lejlighed er ingen kandidat til TV2’s "Rent Hjem" hvor nullermænd bogstavlig talt er levende og ruller rundt som vindhekse i de gamle tv-western og hvor fødderne klistrer fast på køkkengulvet eller at jeg gemmer på en badesvamp anno 1998 i et badeværelsehjørne. Yderk!


Det jeg hader mest, det er at vaske op. Jeg finder det dræbende kedeligt og meget uinspireret. Jeg var lige ved at flå et gammel nummer af "Alt for Damerne" i stykker, fordi jeg læste at de fleste kvinder fandt det beroligende at vaske op og at man kan lade tanker vandre og opnå en Zen-agtig tilstand. Jeg synes ikke at det er ret meget Zen-tilstand over mig, at stå svedende over vasken og kæmpe med et fastgroende fedtplet på en stegepande, hvor mine knorer bliver flået til blods af ståluld. Hvilke kvinder har "Alt for Damerne" spurgt? Hvem baserede de undersøgelsen på? The Stepfords Wives"?


Men jeg sørger for at man kan bo der uden at få alverdens allergier eller har levende organisme ude i køkkenet/badeværelset og at man kan gå på gulvet i bare fødder. Så er jeg godt tilfreds. Det tror jeg også at Caroline ville være. :-)

12 kommentarer:

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...