tirsdag, september 20, 2005

Århus, min elskede.


Man kan forelske sig i byer og synes at det ville være fedt at bo der for en tid. Men forelskelsen foretager sig og bliver erstattet af irritation, kedsomhed, vaner og det værste af det hele, en længsel efter at komme videre.
Det havde jeg med Odense. Det er bestemt en dejlig by og jeg har haft mange fornøjelige stunder der. Jeg mindes byen med glæde, men…
Mit hjerte banker for Århus. Da jeg som ung pige steg på bussen fra den landsby jeg boede i og på vej til Århus, glædede jeg til at se byen, der på magisk vis dukker op fra Brabrands Industrikvarter. Bussen kørte igennem Brabrand, klods op ad Gellerup, hvor de fleste indvandrer og deres efterkommere boede og stadig bor i dag. Det mangfoldige og farverige folk stod på i bussen og duften af hvidløg, citron og moskus kom bølgende ind med bussen. Bussen førte os langs Skanderborgvej, forbi Hotel Skandison og kører ind ad Silkeborgvej, hvor vi passer den lejlighedskompleks jeg boede i sammen med mine forældre i mit første leveår. Jeg stod altid af ved krydset ved Vestre Ringgade og gik en par hundrede meter op til min skole. Hver dag i hele mit 10 år som folkeskoleelev.
Når jeg kommer med toget fra København, uanset om det er om dagen eller om aften, får jeg altid en kildrede fornemmelse i maven og jeg smiler automatisk bredt, når jeg ser Århus’ skyline. Jeg kan fra toget spejde ud og se byens varetegn, Rådhustårnet. Jeg ser også Ridehuset, Musikhuset og Hovedbanegården. Jeg elsker at stå af toget inde i det gamle jernhælvning og spejde op til spærene for at se duerne flyve rundt.
Jeg elsker at gå rundt på strøget, for der er altid liv og glade dage. Stortorvet, lilletorvet, Århus Å, caféerne langs åen, Clemens Bro (der til min store sorg er målet grå og ikke turkis, som det altid har været), Telefontorvet, Busgaden, Frederiksgaden, den gamle Magasin og det endnu ældre Salling.
At forlade Århus ville være "Le Petit Morte" (Den lille død), men hvis livet byder mig at være et andet sted, så vil jeg tage det med. Men jeg vil altid længes hjem… Hjem til Århus.

6 kommentarer:

 1. Hey, you have a great blog here! I'm definitely going to bookmark you!

  I have a make money site/blog. It pretty much covers make money related stuff.

  Come and check it out if you get time :-)

  SvarSlet
 2. A Better MP3 Web Browser
  I once asked an executive from Columbia House how the giant record club picked the 30-second audio previews it put online.
  ---------------------------------------
  Looking for
  cialis ?

  SvarSlet
 3. Du har det på samme måde med Århus som jeg har det med Københaven.
  Intet kan slå mit elskede Københaven selvom Århus har sin helt særlige charme.

  SvarSlet
 4. Amen!
  Der ER noget særlig ved Århus, som ikke ligefrem kan forklares!
  Mvh
  John

  SvarSlet
 5. Det er ren skær omkrivning af "Kjøbenhavn, mit Kjøbenhavn..." til "Århus, mit Århus..." ;-)

  SvarSlet
 6. Det er en rigtig smukt beskrivelse af Århus og hvis nogen siger noget andet, så er de bare misunderlig over vores charme by;-)

  Hilsen Lissi
  (født københavner men boet i Århus i snart 30 år)

  SvarSlet

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...