onsdag, september 28, 2005

Min billedkunstlærer...


Som 3. års studerende har jeg valgt at have billedkunst og samfundsfag på seminariet.
Samfundslæreren er en fin fyr, hurtigssnakkende, byrådspolitiker og kan lave fis med sig selv. Han udfordrer os med sine ugelige arbejdsspørgsmål. En dejlig lærer at have...

Men! Min billedkunstlærer, lad os kalde hende V, hun er også dygtig og kan sine metier. Men hun forlanger også den umulige af os. Læse artikler (der nok heller skulle kaldes noveller!), lave og skrive i procesmappen, gøre dit og gøre dat. Jeg er IKKE en blæksprutte, jeg har ikke 8 arme!


Jeg har billedkunst i 5 timer om ugen og på en uge har jeg f.eks. skulle kunne nå at lave grafisk arbejde på linolium. Altså bruge det papirklip jeg havde valgt at lave i ugen før, i forbindelse med et H.C. Andersen eventyr, overføre det på madpapir med enten blyant eller tusch, derefter at farve alle stregene ind med en hvid oliepastel. Overføre madpapiret på et stk. linolium, tegne stregene på med tryk fra et spids skriveredskab. Så skravere det med linoliumsskærer (det gør man ikke bare lige, man vil jo gerne være omhyggelig og gøre det indenfor linierne)

I føre det linoliumsfarve og afsætte det på japanpapiret (tyndt ris-papir-agtig noget, meget skrøbeligt) og et alternativt materiale (valgte at fotokopiere teksten "Skyggen" så man kunne se bogstaver i baggrunden).

Så skulle vi spejltegne et portræt af sig selv og overføre det på et raderingspapir. Finde fotomotiver (ude i byen) i relevant til det valgte historie, holde et oplæg om det og sidst og ikke mindst lave et raderingsbillede af det personlige valgte eventyrmotiv. Det hele på 5 timer, hva' giver I?

Ikke så sært at klassen til sidst gjorde oprør og bad hende om at bogstavligt talt om at slappe af. Hun er blevet lidt bedre til ikke at lade os lave 3-4 forskellige projekter på én gang. For vi har ligesom andre fag vi også skal fokusere på.

Kæresten får i hvert fald ikke flere sure-opstød-over-V smser fra mig.... Håber jeg da!

3 kommentarer:

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...